Huawei P Smart, un telefon performant, la prețuri accesibile

Huawei P Smart, un telefon performant, la prețuri accesibile

Puține companii producătoare de smartphone-uri au atât de multe modele precum Huawei. Sunt zeci de modele ale companiei chineze, întinse pe o plajă de prețuri de la câteva sute de lei la câteva mii. Adică „un telefon pentru fiecare”, așa cum și-a propus Huawei și care a fost una din mișcările de geniu ale chinezilor grație cărora au ajuns numărul 2 în lume în domeniul telefoanelor inteligente.

Huawei P Smart, care a primit anul trecut un nou model, 2019, este unul dintre telefoanele care se adresează persoanelor cu venituri reduse, dar care vor totuși un telefon performant. Și, culmea, Huawei a reușit să ofere chiar asta.

Dimensiunile lui Huawei P Smart sunt 73,4 milimetri lățime, 155 milimetri înălțime și 7,95 milimetri grosime. Nu este un telefon foarte greu, având doar 160 de grame. Pe partea din spate găsim cititorul de amprentă în centru și o cameră dublă în colțul din stânga sus. P Smart 2018 a fost de fapt continuarea gamei P8 Lite din 2017. Acum, modelul a ajuns la a doua generație, odată cu Huawei P Smart 2019.

Ecranul lui Huawei P Smart are o diagonală de 6,21 inchi, mai mare decât a modelului anterior, care era de 5,65, și o rezoluție de 2340×1080, față de cea a modelului P Smart 2018, de 2160×1080. Vorbim de un ecran LCD cu protecție la zgârieturi și lovituri. Densitatea pixelilor este de 415 ppp. P Smart 2019 are „notch”, spre deosebire de modelul cu un an mai „bătrân”, care venea din epoca în care bretonul nu apăruse încă la telefoanele mobile.

Camera lui Huawei P Smart este similară celei de pe Y6: 13+2 Dual camera cea principală, respectiv 8 Mp camera de selfie. Bateria de 3400 mAh este sensibil mai mare decât cea a modelului anterior, de doar 3000 mAh.

Memoria internă a crescut și ea la modelul 2019, având 64 GB, față de 32 GB modelul anterior. În plus, procesorul Kirin 710 a înlocuit procesorul Kirin 659.

Printre puținele dezavantaje, Huawei P Smart 2019 nu are Gorilla Glass, nu are încărcare rapidă și are carcasă din plastic. Toate acestea au făcut, însă, ca prețul acestui dispozitiv să fie unul redus, accesibil oricui.

Pe eMAG, daca veti cauta Huawei P Smart modelul 2019, veti gasi 340 de review-uri, cu o medie a notelor de 4,58 din 5 posibile. Mulți utilizatori se declară uimiți că au cumpărat acest telefon la un preț atât de accesibil, dar au reușit să joace pe el câteva dintre cele mai solicitante jocuri de mobil, fără ca acesta să aibă lag.

Poate că lansarea de astfel de dispozitive, cu specificații și performanțe generoase, la prețuri extrem de accesibile, au făcut din Huawei adevăratul gigant care este azi pe piața telefoanelor mobile. Huawei a devenit unul dintre cei mai importanți producători de smartphone-uri din lume, depășind Apple în topul vânzărilor.

Compania Huawei este una dintre cele responsabile pentru schimbarea paradigmei „Made in China” înseamnă prost. Produsele companiei producătoare de dispozitive mobile sunt printre cele mai bune din lume, lucru recunoscut ca atare chiar și de rivalii săi de pe piața smartphone-urilor.

Huawei și-a început ascensiunea mizând pe telefoane mid-range și low-cost, ajungând la oameni pe care ceilalți producători de smartphone-uri i-a ignorat o bună perioadă de timp. Huawei și-a ales bine și piețele, inițial, alegând țările mai puțin dezvoltate și cele în curs de dezvoltare, înainte de a se arunca în luptă pe piețele mari, ca SUA, Europa sau Asia de Sud-Est. Strategie care, iată, a dat roadele scontate.

Huawei este o companie chineză, fondată în 1987, având aproximativ 180000 de angajați.

Huawei se află pe locul 2 în topul companiilor producătoare de telefoane mobile, imediat după Samsung, dar poate concura foarte ușor cu acesta. Există motive foarte bune pentru care un smartphone Huawei poate fi o alegere excelenta, chiar dacă, în urma războiului comercial cu SUA, telefoanele Huawei mai noi nu mai dețin aplicațiile Google. Acesta pot fi instalate, însă, foarte ușor, printr-un work-around.

Cuvinte cheie

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.