Mai multe articole din rubrica "" ↑

Igaș: „Am dat votul pentru ratificarea protocolului de aderare a Muntenegrului la NATO”

Igaș: „Am dat votul pentru ratificarea protocolului de aderare a Muntenegrului la NATO”

Senatorul Constantin Traian Igaș a participat la întrevederea cu președintele Parlamentului din Muntenegru, Darko Pajovic. Întâlnirea a avut loc în contextul participării delegației muntenegrene în Plenul Senatului la votarea Legii privind ratificarea Protocolului de aderare a statului Muntenegru la NATO, document semnat la data de 19 mai 2016 de către miniștrii de externe ai statelor membre.

„În calitate de membru al Comisiei pentru aderarea la Schengen am fost invitat să particip la întâlnirea cu delegația muntenegreană. Muntenegru este o țară care și-a început, în 2012, drumul înspre aderarea la Uniunea Europeană și de abia în 2015 a primit invitația de a se alătura NATO. Ieri, în Parlament, am dat votul pentru ratificarea protocolului de aderare a Muntenegrului la NATO”, a declarat senatorul Constantin Traian Igaș.

În ceea ce privește procesul de extindere a Uniunii Europene, România sprijină eforturile pentru integrare depuse de statele din Balcanii de Vest.

„România poate fi un sprijin activ pentru state ca Muntenegru aflate la începutul drumului, atât în plan extern cât și intern. La începutul acestui an Parlamentul muntenegrean a adoptat un Program de Reformă Economică pentru următorii trei ani. Fiecare stat trebuie să fie cu reformele la zi și cu o democrație stabilă atunci când este acceptat în forurile europene sau ale NATO”, este de părere senatorul arădean.

 

Loading...
  1. ba baiatule tiai incheat mandatul!

    Raspunde
  2. ba, baiatule, irelevant „care esti”! decat sa comentezi aiurea in tramvai du-te de munceste ceva! iar dc vrei sa carcotesti, carcoteste pe ce nu se face, nu pe ce se face!
    #VOTEZ IGAS

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.