IMAGINI DRAMATICE surprinse în timpul unui ATAC DE ARTILERIE executat de separatiștii proruși asupra Ucrainei

Un atac de artilerie executat de separatiștii proruși asupra oraşului Kramatorsk din estul Ucrainei, a fost surprins în imagini de către o femeie care se afla în casă cu bebelușul ei.

În acelaşi timp, parvin relatări despre oameni ucişi şi răniţi în urma atacului care, susţin autorităţile ucrainene, ar fi fost executat de separatiştii proruşi.

Potrivit Centrului de presă al Operaţiunii Antitero (ATO), „Atacul a fost întreprins de terorişti în jurul orei 12:30 în regiunea aeroportului din Kramatorsk. S-a tras din sisteme reactive BM-21 „Grad”. S-au utilizat proiectile „Tornado” şi s-a tras din regiunea localităţii Gorlovka, iar astfel de muniţie există în dotarea Armatei Ruse”, a se precizează într-un comunicat ATO, citat de Delo.ua.

Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat marţi în Parlament că un cartier general militar de la aerodromul din Hramatorsk (est) şi zone locuite din vecinătate au fost bombardate cu sisteme de lansatoare multiple de rachete de tip Tornado de către rebeli proruşi.

Potrivit BBC, care citează surse locale, cel puţin trei persoane au fost ucise, iar alte 15 rănite în atacul asupra zonei locuite.

Separatiştii, citaţi de Reuters au dezminţit, însă, tirurile cu rachete.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.