Vrei să știi dacă îți este FIDEL? Măsoară-i degetul arătător!

Vrei să știi dacă îți este FIDEL? Măsoară-i degetul arătător!

Comportamentul uman este influenţat de numeroşi factori, precum mediul şi experienţa de viaţă.

Dacă vrei să știi cât îți este de FIDEL partenerul, trebuie doar să-i măsori lungimea degetului arătător şi cea a degetului inelar, susțin cercetătorii de la Universităţile Oxford şi Northumbria din Marea Britanie.

Înainte de a te angaja într-o căsătorie, ar trebui să examinezi mâinile viitorului partener de viaţă, întrucât raportul dintre degetul arătător şi cel inelar ar putea să indice înclinația unei persoane spre fidelitate sau spre infidelitate, afirmă oamenii de știință.

Potrivit altor studii, un nivel ridicat de testosteron la care este expus fetusul în timpul sarcinii determină în viaţa adultă a acelei persoane, un caracter înclinat spre infidelitate. Nivelul de testosteron este de asemenea responsabil cu diferenţa de mărime dintre degetul arătător şi cel inelar. În timpul sarcinii, fetusul este supus acţiunilor mai multor niveluri de hormoni sexuali: cei estrogeni, hormonii feminini, favorizează lungirea degetului arătător, în timp ce testosteronul, hormonul masculin, contribuie la creşterea în lungime a degetului inelar.

Cercetătorii de la universităţile Oxford şi Northumbria s-au folosit de acest indiciu pentru a studia un eşantion de 1.314 britanici – bărbaţi şi femei – şi au comparat rezultatele lor cu cele obţinute dintr-un studiu despre comportamentele sociale şi sexuale.

Potrivit studiului britanic, procentul de bărbaţi înclinaţi spre vagabondaj sexual ar fi în medie de 57% (restul de 43% dintre bărbaţi fiind înclinaţi spre fidelitate). În schimb, 47% dintre femei sunt înclinate spre vagabondaj sexual (restul de 53% fiind înclinate spre fidelitate).

Prezenţa celor două grupuri în rândul speciei umane ar explica motivul pentru că, în regnul animal, „fiinţa umană a figurat întotdeauna la jumătatea distanţei dintre speciile monogame şi speciile poligame”, afirmă autorii studiului.

Oamenii de ştiinţă spun că studiul care a analizat lungimea degetelor sugerează un procent mai mare de bărbaţi şi femei înclinaţi spre infidelitate în comparaţie cu rezultatele obţinute de studiile bazate pe sondaje şi chestionare.

Foto: wikimedia.org

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.