IMAGINI SPECTACULOASE/ Cum se vede o FURTUNĂ, cu tot cu fulgere, DIN SPAȚIU! (VIDEO)

IMAGINI SPECTACULOASE/ Cum se vede o FURTUNĂ, cu tot cu fulgere, DIN SPAȚIU! (VIDEO)

Astronautul britanic Tim Peake, care comunică în mod constant cu fanii săi, a postat, marți, pe rețelele de socializare un moment unic, surprins de pe Staţia Spaţială Internaţională: Terra brăzdată de o furtună.

Imaginile au fost surprinse din nordul Africii, până în Turcia şi, apoi până în Rusia. În mod normal, o astfel de deplasare cu stația spațială ar dura aproximativ 10-12 minute, însă, imaginile au fost accelerate la 30 de secunde.

Videoclipul a devenit la scurt timp viral, acumulând zeci de mii de like-uri pe Facebook și fiind redistribuit de mii de fani.

De când a ajuns pe Stația Spațială Internațională, în decembrie 2015, Tim Peake a făcut mai multe experimente menite să arate celor care nu vor ajunge niciodată în spaţiu cum se desfăşoară activităţi normale în condiţii de gravitaţie zero.

În plus, Peake va fi primul astronaut care va participa, de pe SSI, la maratonul de la Londra, programat să aibă loc în 24 aprilie 2016. El va alerga, la bordul staţiei, 42 de kilometri.

Prima ieşire în spaţiu a astronautului a avut loc pe 15 ianuarie, însă aceasta a fost scurtată, după ce în casca unui coleg a pătruns apă.

Sursa: cbsnews.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.