Îmbunătățiri semnificative față de anii trecuți! Ce găsiți la Târgul de Iarnă din orașul nostru (GALERIE FOTO)

Îmbunătățiri semnificative față de anii trecuți! Ce găsiți la Târgul de Iarnă din orașul nostru (GALERIE FOTO)

Dacă în anii precedenți Târgul de Iarnă din Arad nu a fost pe gustul multora, ba din cauza locației, ba din cauza produselor comercializate, acum se pare că lucrurile s-au schimbat în bine.

Târgul de Iarnă s-a mutat începând cu anul 2017 în Parcul Eminescu, fapt care, așa cum era ușor de prevăzut, a stârnit atât reacții pro, cât și contra. Noi suntem de părere că totuși e o locație mai bună, atât datorită faptului că nu e înghesuit, cât și datorită ambianței, care e mai potrivită decât în fața Palatului Administrativ sau în Piața Avram Iancu. De asemenea, nu încurcă circulația, cum se întâmpla în alți ani când tot traficul era dat peste cap din cauza căsuțelor montate pe șosea, în fața Primăriei.

Întrebați fiind ce părere au despre târgul din acest an, arădenii care l-au vizitat duminică, 16 decembrie, au spus că este mai frumos și deosebit, iar copiii se bucură de noile decorațiuni.

Parcul Mihai Eminescu este îmbrăcat în luminițe și pe alocuri se găsesc oameni de zăpadă din lemn, sănii, reni, brazi împodobiți, și chiar și un urs polar pe post de băncuță, Casa lui Moș Crăciun și sania lui Moș Crăciun, unde își pot face fotografii frumoase atât copiii, cât și adulții.

În trecut eram sufocați de tot felul de kitsch-uri care erau comercializate în cadrul târgului, dar acum arădenii pot alege din decorațiuni handmade, cadouri, jucării, căciuli, fulare și mănuși călduroase, precum și alte obiecte artizanale.

Dacă la cadouri stăm mai bine, în ceea ce privește mâncarea, oferta nu este foarte bogată față de anii precedenți, sau față de vecinii timișoreni, spre exemplu. Minuturi la grătar, cartofi, diverse preparate din carne de porc, murături, gulaș, iahnie de fasole, bulz, porumb fiert, burgeri etc., sunt mâncărurile care îi așteaptă pe vizitatori. Și, bineînțeles, multe sortimente de vin fiert!

Există și o scenă în parc unde au loc spectacole și concerte de colinde, care contribuie la atmosfera generală de Sărbătoare.

Drept concluzie, chiar dacă nu ne putem compara cu târguri celebre de afară, măcar avem un mic „Winter Wonderland” în orașul nostru, care după lăsarea serii și mai ales acum după ninsori, îi întâmpină pe arădeni într-un cadru magic.

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.