„Implică-te! Violența ucide vieți!” (GALERIE FOTO)

„Implică-te! Violența ucide vieți!” (GALERIE FOTO)

Sub sloganul „Implică-te! Violența ucide vieți!”, la Școala Gimnazială Hălmăgel s-au desfășurat în perioada 28 – 30 ianuarie 2015 activități prin care a fost marcată „Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoală”.

Elevii și cadrele didactice (director, profesor cultură civică, diriginți și învățători) au fost implicați în interpretarea unor jocuri de rol cu tema „Așa DA! / Așa NU!”, în confecționarea de afișe și în organizarea și desfășurarea unui concurs pe echipe: „Povestire cu final fericit”. În cadrul acestui concurs, elevii fiecărei echipe au creat povestiri din imaginația lor, apoi au interpretat acțiunea povestiri.

Andra – Maria Diaconu – Ștefea, elevă în clasa a VI-a, ne-a declarat că „prin felul în care a fost organizată, activitatea a avut un impact mare asupra noastră, fiind în același timp educativă dar și distractivă. Munca în echipă ne-a provocat să colabărăm și să comunicăm mai bine unul cu celălalt, implicându-ne cu toții în realizarea sarcinilor.”  

„Am învățat că violența este întâlnită la tot pasul, atât pe plan local cât și mondial. Am învățat că noi putem lua măsuri prin care să combatem actele agresive din jurul nostru. Am învățat că noi, elevii acestei generații, trebuie să avem curajul în a lupta pentru o lume mai bună, o lume fără violență”, a declarat Cristina – Ioana Betea, elevă în clasa a VII-a.

„Violența va rămâne, din păcate, o problemă gravă a societății, atât la nivel național cât și mondial. Cel mai adesea pornirile spre violență și agresivitate au fost asociate cu lipsa de educație. Este de datoria școlii, așa dar, de a forma tinerele generații în spiritul nonviolenței, promovând valorile umanității cu scopul de a transforma indivizii în oameni responsabili”, a precizat Ana – Maria Ilisia, directorul Școalii Gimnaziale Hălmăgel.

  1. Pe bune? „ucide vieti”? :))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.