IMPORTANT: Cum recunoașteți, în magazine, produsele alimentare care CONȚIN INSECTE

IMPORTANT: Cum recunoașteți, în magazine, produsele alimentare care CONȚIN INSECTE

Un proiect de ordin al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor prevede ca produsele alimentare care conţin specii de insecte autorizate ca alimente noi să fie prezentate în magazine în standuri separate.

Lângă acestea, trebuie să fie puse panouri de informare, prin care cumpărătorii să fie înștiințați asupra a ceea ce urmează să achiziționeze.

„Produsele alimentare care sunt/conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi vor fi prezentate în suprafeţele de vânzare într-un stand separat, delimitat de standurile ce conţin produsele consacrate care nu sunt/nu conţin specii de insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi”, se arată în proiect.

Documentul, publicate pe site-ul ANPC, stabileşte modalităţile de informare a consumatorilor cu privire la informaţiile privind produsele alimentare care sunt/conţin specii de orice insecte autorizate a fi introduse pe piaţă ca alimente noi, respectiv vierme galben de făină, lăcustă călătoare, greier de casă şi larve ale gândacului de făină, precum şi orice alte specii de insecte cuprinse în lista cu alimente noi.

Proiectul de ordin este supus consultării publice, propunerile şi observaţiile cetățenilor putând fi trimise în perioada 15 – 27 februarie 2023 la adresa: cabinet@anpc.ro.

  1. face parte din „valori europene”. Acuma depinde cât este nevoia de mare. Este ca atunci când vrei să te scalzi într-o după-amiază de vară toridă, iar râul este plin de murdărie. Ai de ales între: a te răcori sau a te îmbolnăvi.

    Raspunde
  2. Iată un solid argument pentru ca unii să scoată pălăria înaintea acestei categorii de oameni. Și să rămână în băncuțele lor atunci când li se dă ordin să cerceteze o presupusă șpagă de doi lei sau să inventeze prostii.

    Raspunde
  3. comentariul de mai sus a fost postat greșit. Este pt. articolul „pacient cu jugulara…..

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.