Lansare eveniment la Sala Ferdinand, cu ocazia împlinirii a nouă ani de relații româno – chineze la Arad

Lansare eveniment la Sala Ferdinand, cu ocazia împlinirii a nouă ani de relații româno – chineze la Arad

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că un nou volum al cărţii „Cultura şi Civilizaţia Chineză. Dialoguri Româno – Chineze” va vedea lumina tiparului în primăvara acestui an.

Acesta va fi realizat în condiţii grafice deosebite şi va fi lansat în data de 16 martie, la ora 11, în Sala Regele Ferdinad a Palatului Administrativ. Lansarea volumului marchează împlinirea a nouă ani de relaţii româno – chineze la Arad, grație eforturilor depuse de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

„Cartea cuprinde 661 de pagini în care se regăsesc ediţia a VI-a şi ediţia a VII-a a Simpozionului Internaţional «Cultură şi civilizaţie chineză. Dialoguri deschise româno – chineze». Volumul începe cu ediţia a VII-a desfăşurată la Pecica, în condiţii excepţionale, drept pentru care îl felicit pe domnul primar pentru modul impecabil în care a organizat simpozionul. Continuă cu ediţia a VI-a de la Arad, având în vedere că din cauza pandemiei unul dintre volume nu a putut să apară. Cartea este finanţată de Consiliul Judeţean Arad. Cartea începe cu o prefaţă pe care o semnează E.S. Han Chunlin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Chinei în România”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

La conferinţa de presă de la sediul Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno – Chineze au fost prezenți și Petru Antal, primarul oraşului Pecica, şi membrele Asociaţiei Con Brio. Cu toții au subliniat importanța relațiilor de prietenie româno – chineze și au lăudat eforturile făcute în acest sens de cei implicați.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.