Este absolut esențial să ții cont de regulile de bază ale igienei orale și să înveți copiii de mici cu aceste deprinderi.
Nu trebuie doar să periezi dinții zilnic, ci și să mergi la un control la stomatolog cel puțin o dată la o jumătate de an. Dacă ești conștient că trebuie să îți îngrijești dinții în fiecare zi, poți beneficia din plin de sănătate și te poți bucura de un zâmbet larg și încrezător.
Ce este profilaxia dentară și unde începe?
Serviciile de profilaxie – îți pun la dispoziție o serie largă de beneficii. În acest fel, împiedici apariția bolilor gingivale, poți detecta cu ușurință afecțiunile dentare în stare incipientă și conferi o reală barieră de protecție dinților naturali.
Profilaxia dentară reprezintă cea mai accesibilă metodă de tratament și are ca scop principal prevenirea apariției cariilor. Aceasta previne evoluția cariei dentare și a apariției complicațiilor.
Cauzele care contribuie la apariția cariilor dentare și a bolii parodontale sunt microbii și bacteriile care transformă zaharurile în acizi datorită fermentației iar acizii duc la distrugerea treptată a smalțului.
Măsuri ce pot fi luate în cazul problemelor dentare grave
Pentru a scăpa de problema edentației, adică cea a dinților lipsă, este indicat să optezi pentru un implant dentar.
Implanturile dentare reprezintă soluții sigure ce susțin sănătatea orală. Acestea se realizează prin introducerea unui dispozitiv medical, ce înlocuiește rădăcina dintelui în oasele maxilare. Implantul dentar împiedică osul maxilarului să își piardă din volum și conferă un aspect estetic plăcut. Implantului dentar i se atașează o coroană dentară, pentru a putea avea deplină funcționalitate și stabilitate.
Atunci când există mai mulți dinți lipsă, estetică facială are mult de suferit. Oasele maxilare se resorb, ceea ce duce la modificarea structurii feței și constituie un real dezavantaj. Pentru a nu ajunge în această situație, este foarte bine de știut care sunt efectele lipsei dinților.
Lipsa dinților duce la o masticație deficitară. De aici încep să apară chiar și probleme psiho-sociale, pentru că pacienții sunt mereu preocupați de mobilitatea protezelor. Acest obicei îi face să evite să zâmbească și să socializeze și duce la izolare în cele mai multe cazuri.
Dacă dintele lipsă nu este înlocuit la timp, dinții vecini încep să migreze, adoptând o poziție incorectă. În acest fel, vor apărea reale dezechilibre ale mușcăturii, ceea ce contribuie la apariția durerilor articulațiilor mandibulare. Așadar, pacientul se poate confrunta cu dureri acute în zona capului, și un real disconfort la nivelul danturii.
Un tratament eficient cu implanturi dentare poate rezolva rapid această problemă, restaurând atât estetic, cât și funcțional dantura pe termen lung.
Lasă un comentariu