IMPOZITUL pe bacșiș va fi ELIMINAT. Explicaţiile ministrului Finanţelor

IMPOZITUL pe bacșiș va fi ELIMINAT. Explicaţiile ministrului Finanţelor

Nici nu a fost introdusă bine, că se și renunță la ea. Impozitarea bacşişului şi trecerea lui pe un bon separat au intrat în vigoare în această lună, iar începând cu data de 1 iunie, această măsură va fi eliminată, potrivit unui anunț făcut de însuși Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Acesta a precizat că există prea multe probleme, aşa că cel mai simplu este să elimine de tot această prevedere.

Teodorovici a explicat, vineri, că eliminarea impozitării bacşişului va intra în vigoare la 1 iunie, modificarea fiind operată de Parlament. Până atunci, însă, actuala lege rămâne în vigoare.

„Mecanismul rămâne în vigoare până când se va elimina, noi am spus că la 1 iunie se va elimina. Dânşii (jucătorii din piaţă – n.red.) au solicitat reglementarea bacşişului, dar din păcate nu se poate reglementa în toate spețele sale şi pentru a evita toate situaţiile neplăcute, am decis eliminarea prevederii. Ordonanţa de urgenţă se respectă aşa cum e, până când va fi eliminată. Nu e niciun fel de problemă, pentru că au respectat legea în curs. Au avut bacşiş, l-au bătut pe casă, atunci foarte bine. Lucrurile sunt clare”, a spus Teodorovici.

Mai mult, ministrul a precizat că impozitul pentru bacşişul încasat va fi achitat pentru perioada în care a fost bătut pe casă, adică de la 1 mai până la 1 iunie.

Teodorovici a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacşişului cu reprezentanţi ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piaţă al livrărilor la domiciliu, dar şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor patronale şi sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

Reglementarea bacşişului a fost cuprinsă în ordonanţa de urgenţă nr.8/2015. Ea prevede şi modul în care vor fi realizate controalele de către Fisc, precum şi nivelul după care vor fi date sancţiunile operatorilor comerciali.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.