S-a stins din viață REGELE BLUES-ului

S-a stins din viață REGELE BLUES-ului

Chitaristul şi cântăreţul american B.B. King, supranumit și „Regele blues-ului, s-a stins din viaţă joi, la vârsta de 89 de ani, în locuința sa din Las Vegas.

B.B. King a murit în timp ce dormea, potrivit avocatului său Brent Bryson.

În luna aprilie, artistul a ajuns pe mâna doctorilor din cauza deshidratării, el având diabet de tip 2. La începutul lunii mai, B.B. King a fost internat după ce a făcut infarct.

Supranumit „Regele blues-ului”, B.B King a inspirat prin muzica sa generaţii întregi de artişti şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai tuturor timpurilor.

A vândut milioane de albume în întreaga lume, iar în 2009 a primit cel de-al 15-lea premiu Grammy, la care a fost nominalizat de 30 de ori. De-a lungul carierei sale a lansat peste 50 de albume.

Printre hiturile sale se numără „There Must be a Better World Somewhere”, „When Love Comes to Town”, o colaborare cu U2, sau „Lucille”.

Născut în 1925, pe o plantaţie de bumbac, în Mississippi, B.B King a învăţat să cânte la chitară de la vârsta de 12 ani. Și-a început cariera muzicală în 1947 şi a ajuns să susţină sute de concerte în fiecare an, recordul fiind atins în 1956, când a avut 342. Chiar şi în ultimii ani, artistul nu a renunţat să fie prezent pe scenă şi a continuat să susţină aproximativ 100 de concerte pe an.

Foto: rollingstone.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.