În pragul primăverii, CNADNR dă 118 MILIOANE DE LEI pe UTILAJE DE DESZĂPEZIRE

În pragul primăverii, CNADNR dă 118 MILIOANE DE LEI pe UTILAJE DE DESZĂPEZIRE

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a achiziţionat 100 de autofreze, din care 13 vor fi livrate Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, utilajele de deszăpezire urmând să fie folosite inclusiv pe drumurile naţionale din Arad.

Cum livrarea lor către CNADNR începe abia acum, la finalul sezonului rece, le vom vedea pe drumuri abia iarna viitoare.

„Achiziționarea acestor utilaje reprezintă un prim pas pentru retehnologizarea companiei. Până la sfârșitul anului, CNADNR va avea în dotare 100 de freze și 7 vehicule special de intervenție, achiziționate cu fonduri europene FEDR. Acest proces de retehnologizare, început încă de anul trecut, face parte din strategia de management a CNADNR pentru perioada 2015-2020”, a declarat Narcis Neaga, directorul General al CNADNR.

Din cele 100 de autofreze, 31 sunt de capacitate mare (5000 de tone de zăpadă/oră) iar 69 sunt de capacitate medie (3500 de tone de zăpadă/oră).

Utilajele au costat 118.230.973 de milioane de lei fără TVA. Tot în această s-a încadrat şi achiziţionarea a şapte vehicule echipate pentru intervenţii speciale pe timp de iarnă (vehicule care permit deplasarea rapidă în ciuda blocajelor cauzate de viscol, în vederea acordării de ajutor, inclusiv medical, persoanelor blocate în propriile vehicule).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.