În spatele cortinei. Expulzarea limbricilor prin diaree controlată

În spatele cortinei. Expulzarea limbricilor prin diaree controlată

Mă doare cumplit să văd că așa zișii analiști politici – niște slugi plătite la greu – sunt promovați și acreditați ca formatori de opinie, în timp ce adevărații profesioniști sunt ascunși și aruncați în derizoriu.

Să pretinzi că ești analist politic doar pentru că repeți papagalicește declarațiile unor lideri de partide după niște discuții sau negocieri de fațadă, înseamnă degradare totală sau, mai exact, dovada neputinței tale. Dacă nu ești capabil să vezi ceea ce nu ți se arată, ești doar un limbric demn de expulzat într-un proces de diaree controlată!

La obiect: Iohannis și PNL negociază cu PSD votarea unui guvern Ciucă. Marii analiști politici juisează: Iohannis a ajuns la mâna PSD, este în stare să-i ia la guvernare! Fals, nici vorbă, tolomacilor, intrarea PSD la guvernare, acum, ar însemna dezintegrarea acestui partid! Da, se negociază, dar nu votarea guvernului Ciucă, ci exact invers, trântirea lui! Am stat de vorbă cu niște persoane destul de ancorate în zona politicului, iar acestea mi-au „explicat” că dacă pică guvernul Ciucă vor fi alegeri anticipate. Eronat, conform Constituției, președintele României „poate” dizolva Parlamentul și cere organizarea de alegeri anticipate sau, la fel de bine, poate să nominalizeze un nou premier! Punem pariu că va fi desemnat … Florin Câțu? Dar, chiar dacă vor fi alegeri anticipate, ghici cine le va pregăti? Ați ghicit: Florin Câțu! Dacă Bunul Dumnezeu se va îndura de bieții oameni, până la ora alegerilor anticipate virusul va da înapoi, rata infecțiilor și a deceselor va scădea spectaculos, iar PNL se va erija în salvator al națiunii, PSD va poza frumos ca partid care s-a sacrificat pentru binele națiunii, în timp ce „crizatorii” de la USR vor deveni oaia neagră. Nu spun că e bine sau rău, doar încerc să explic ce se ascunde în spatele minciunilor și a clișeelor de fațadă.

Ca să încheiem cu un strop de optimism: Vorba lui Ciuvică, este extraordinar de bine să ai un guvern fără puteri depline, pentru că nu poate să facă prostii!

Simion Todoca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.