În spatele cortinei. Iohannis l-a dus pe Cîțu în târg ca ardeleanul pe vacă

În spatele cortinei. Iohannis l-a dus pe Cîțu în târg ca ardeleanul pe vacă

Pentru orice analist cât de cât avizat este clar că Iohannis este responsabil de criza guvernamentală și de aparenta bătălie acerbă între Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Este vorba despre o tentativă disperată de salvare a PNL-ului, care, în ciuda aparenței, rămâne „partidul meu”, în virtutea apartenenței la Partidul Popular European.

Să explicăm băbește: Se știa de la bun început că guvernul, oricare ar fi acesta, urma să se prăbușească din cauza pandemiei, așa că s-a preferat pregătirea unui țap ispășitor pe persoană fizică, respectiv, Florin Cîțu, pentru ca PNL să piardă cât mai puțin. Organizarea congresului PNL în plină criză pandemică a fost mană cerească. Pentru ca PNL să nu ajungă în situația jenantă de a vota o moțiune de cenzură împotriva propriului premier, ca și PSD, s-a decis să i se ordone lui Cîțu să candideze la președinția PNL, iar acesta s-a conformat, exact cum a făcut-o atunci când i s-a ordonat să candideze de premier împotriva lui Orban și să se retragă în ziua votului.

Logica îmi spune că Florin Cîțu joacă rolul vacii costelive și urâte pe care ardeleanul a dus-o în târg doar ca să o facă de râs. Nu vreau să pariez, dar cred că, după ce va pierde alegerile interne, la congres, Câțu va demisiona din funcția de premier, iar USR va reveni la guvernare sau, cel mai probabil, din calcul politic, va sprijini un guvern minoritar PNL. Vorba cuiva: Un bob zăbavă!

Simion Todoca

  1. […] post În spatele cortinei. Iohannis l-a dus pe Cîțu în târg ca ardeleanul pe vacă appeared first on […]

    Raspunde
  2. daca ne luam dupa fotografie atunci Falca si Seculici l-au dus la targ. bineinteles ca pusi de Iohannis :)))

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.