Peste 450 de amenzi aplicate de polițiștii locali șoferilor indisciplinați

Peste 450 de amenzi aplicate de polițiștii locali șoferilor indisciplinați

Polițiștii locali arădeni au amendat sute de șoferi care au oprit, staționat sau pătruns în zona cu acceesul interzis.

În luna septembrie, polițiștii locali au continuat acțiunile de depistare a conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la oprirea, staționarea autovehiculelor sau pătrunderea acestora pe străzi sau în perimetre prevăzute cu indicatorul acces interzis. „Verificările de acest gen reprezintă o prioritate pentru polițiștii locali cu scopul de a fluidiza circulația altor autovehicule și a pietonilor”, precizează reprezentanții Poliției Locale Arad.

Pe parcursul a două săptămâni, polițiștii locali au aplicat peste 450 de amenzi pentru astfel de contravenții: 342 de sancțiuni contravenționale în valoarea de 77.865 de lei în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile art. 142 din HG nr.1391/2006 republicată, respectiv 111 amenzi în valoare de 54.085 lei pentru încălcarea prevederilor legale din art.143, oprind sau staționând pe trotuar, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun.

O mare parte din situații au fost soluționate în zona centrală a orașului, fără a neglija cartierele, polițiștii locali răspunzând cu promptitudine și sesizărilor venite din partea cetățenilor. Cei care observă astfel de situații le pot semnala la numărul de telefon al dispeceratului DGPLA 0257-939, iar primul echipaj disponibil va fi trimis la fața locului.

De asemenea, Direcția Generală Poliţia Locală Arad (DGPLA) a organizat, în cursul zilei de luni, 20 septembrie, încă o acţiune pentru depistarea şoferilor care încalcă prevederile HCL 303/2016 cu mofificările ulterioare, privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în municipiul Arad.

Au fost executate controale în mai multe zone ale oraşului. Una din cele mai tranzitate este Calea Aurel Vlaicu, unde mai multe maşini de mare tonaj pătrund pe zona restricţionată, zona B a municipiului, fără a deține autorizație de acces aferentă zonei.

Polițiștii locali atrag atenția conducătorilor auto, asupra faptului că verificarea respectării prevederilor HCLM 303/2016, mai exact obligația de a deține fizic autorizația, se face de la momentul opririi în trafic. Plata online de către șofer sau colaboratori ai acestuia de la sediul firmei de transport, imediat după oprirea la semnalul echipajului de poliție locală, nu îi exonerează pe respectivii conducători auto de răspundere pentru nedeținerea autorizației în momentul în care autovehiculul de mare tonaj este detectat în municipiul Arad.

Procesele verbale încheiate pentru acest tip de contravenție includ și momentul executării fotografiilor de la fața locului, fapt care poate proba realitatea situației constatate de către agenții împuterniciți pentru constatarea și sancționarea conducătorilor de vehicule cu masa maximă autorizată mai mare de 3, 5 tone ce nu dețin autorizație de acces asupra lor.

Acţiunile continuă zilnic, în condițiile în care locuitori ai mai multor cartiere au reclamat că traficul greu ilegal pune în pericol atât imobilele aflate în proprietate privată, cât și infrastructura.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.