În spatele cortinei. Robinetul pomenilor electorale trebuie închis!

În spatele cortinei. Robinetul pomenilor electorale trebuie închis!

Este scandal: s-au amânat plățile pentru indemnizațiile urmașilor refugiaților din 1940.

Din punctul meu de vedere, o mare greșeală,nu trebuia să se amâne, trebuia să se desființeze! Da, pot să înțeleg ajutorul acordat unor urmași ai refugiaților, până la o anumită vârstă, până când se pune omul pe picioare, dar este absurd să dai în continuare bani unora care au ajuns deja la pensie! Nu fabulez, cunosc oameni care au pensie de peste 4000 de lei, dar primesc și idemnizație de urmaș de refugiați!

Este normal?Sigur că nu, dar urmașii respectivi sunt în asociație, iar aceasta are un mare potențial electoral. După cum, tot în diverse asociații sunt și urmașii celor decedați în revoluție, fie că sunt copii, fie părinți. Tot cu mare potenția electoral. Da, sunt absolut de acord ca un copil căruia i-a murit tatăl la revoluție să fie ajutat, dar până când, până la ce vârstă? Adică, omul are serviciu, are familie, nu mai depinde de părinți, dar i se dau în continuare bani pentru că i-a murit un părinte la revoluție, chiar dacă are peste 40 de ani?

Știu că voi fi înjurat, dar nu se mai poate, din cauza acestor pomeni electorale suferă prea mulți. Iată, pentru că statul nu mai are bani, s-a luat decizia ca bursele pentru tinerii studioși să nu mai fie acordate decât pentru cei care au minim 9,50! Adică, cei care au 8,50 nu sunt performanți? Se distruge viitorul unor tineri valoroși pentru a se plăti mita electorală?

Simion Todoca 

  1. Simi, de data asta nu sunt de acord cu tine. Pentru că astfel de chestiuni sunt cercetate din mai multe puncte de vedere. Nu doar din cele descrise de tine.
    Cât privește ajutorul statului pentru tinerii merituoși aici avem cu adevărat o problemă. dar nu ca recul al unor legi care țin mai mult de respect acordat post-mortem, decât ca beneficiu material, acordat urmașilor. Generația care vine după noi are deja minusuri din formarea ei inițială. Statul, prin noile politici nu este deloc interesat de performanțe. Între a da niște bani urmașilor celor care cândva au adus contribuții statului român într-o vreme cu mari necazuri și a ajuta câțiva adolescenți cu IQ-ul peste media, aleg să merg pe mâna celor care își reconsideră oarecum respectul față de țară. Și apoi, noi românii, avem o mare problemă în a ne promova valorile. De obicei ele, reușesc mai degrabă în afara țării.

    Raspunde
  2. Să numești pomană electorală o reparațIe morală, care oricum nu echivalează cu suferințele îndurate de acei oameni, mi se pare cam mult. Este specific acestui popor să- și uite trecutul. Mai cercetați!

    Raspunde
  3. Invidia e prea mare pt. niste sume derizorii , de 100-250 de lei pe luna , asta in timp ce pensiile speciale se maresc cu 20% .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.