În spatele cortinei. Sistemul l-a reactivat pe Dragnea

În spatele cortinei. Sistemul l-a reactivat pe Dragnea

Nimeni nu mai credea că, după ce a primit niște lovituri peste degete, fiind băgat la mititica pentru o găinărie sancționabilă cel mult cu o amedă penală și recuperarea prejudiciului, Liviu Dragnea va mai îndrăzni să miște ceva pe scena politică.

Totuși, iată, acesta își face partid. De ce, nu știe că, dacă mișcă în front, vor ieși din sertare dosarele alea grele, care duc la ani grei de ocnă? Sigur că știe, dar nu are încotro, acum, pentru ca dosarele să rămână acolo unde sunt, trebuie să revină pe scena politică. Sistemul nu poate să permită o creștere fabuloasă a PSD pe seama dezastrului înregistrat în perioada guvernării de dreapta, așa că trebuie să vină un partid care să provoace o breșă în sistemul social democrat. Adică, partidul lui Dragnea. Oricât s-ar amăgi Ciolacu, încă mai există în PSD susținători ai lui Dragnea, iar aceștia, mai ales dacă nu au primit nimic de la PSD când acesta era la guvernare, vor veni urgent sub flamura lui Dragnea. Nu contează cât fură Dragnea de la PSD, important este că fură, dar, în același timp, fură de la ProRomânia și, mai ales, de la AUR. Sigur, pare aiuristic, dar poate să fure inclusiv de la USR masa populară care s-a alăturat acestui partid exclusiv pe seama sloganurilor incipiente, de sorginte naționalistă, abandonate pe bandă rulantă după accederea la guvernare.

În cazul unor alegeri anticipate, voturile pentru partidul lui Dragnea pot înclina balanța, fiind furate exclusiv de  la stânga.

Simion Todoca

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.