În trei ani au fost realizate peste 7.000 de investigații cu aparatul RMN din dotarea Spitalului Județean Arad

În trei ani au fost realizate peste 7.000 de investigații cu aparatul RMN din dotarea Spitalului Județean Arad

Aproape 7.500 de investigații au fost efectuate cu aparatul RMN cumpărat de Consiliul Judeţean pentru Spitalul Județean Arad.

Un număr de 7.340 de RMN-uri au fost realizate cu aparatul cumpărat de Consiliul Judeţean Arad pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență. „Având în vedere că aparatul RMN a costat un milion de euro, putem spune că astăzi, după trei ani de exploatare, investiția a fost amortizată. Până la darea în folosință a acestui aparat, pacienții de la Spitalul Județean erau transportați la un centru privat de imagistică, iar investigațiile erau plătite acestui centru privat. Odată cu inaugurarea RMN-ului la Spitalul Județean, pacienții sunt investigați în spital, fără să mai fie nevoie de transport, iar sumele plătite centrului privat sunt economisite. Mai mult, peste 300 de pacienți au plătit spitalului pentru realizarea RMN-ului, banii constituind sursă de venit pentru unitatea medicală. Am cumpărat acest RMN din banii Consiliului Județean, după ce la vremea respectivă Guvernul PSD a luat de la Arad banii pe care inițial Guvernul Cioloș i-a alocat cumpărării aparatului. Nu am putut accepta ca arădenii să rămână fără RMN! Faptul că în trei ani au fost realizate aproape 7500 de investigații, pentru care pacienții internați nu au plătit niciun leu, a demonstrat că am avut dreptate. Îmi amintesc că și consilierii județeni PSD au votat împotriva cumpărării RMN-ului, susținând că vom primi unul de la stat, dar s-au înșelat, ca de obicei. Dacă Consiliul Județean nu ar fi cumpărat acest aparat, el nu exista nici astăzi în sistemul arădean de sănătate publică, doar la privați”, precizează președintele Consiliului Județean Arad.

În sistemul privat, o examinare RMN costă aprox. 100-150 euro. La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad este gratuit pentru pacienții internați.

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.