INAUGURARE la Spitalul Judeţean: Ambulatoriul integrat şi Unitatea de Primire Urgenţe (FOTO)

INAUGURARE la Spitalul Judeţean: Ambulatoriul integrat şi Unitatea de Primire Urgenţe (FOTO)

Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad, a inaugurat două dintre cele mai mari proiecte din sectorul de sănătate arădean, derulate de Consiliul Judeţean Arad din fonduri europene şi din fonduri proprii. Este vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe.

Obiectivul general al proiectului privind ambulatoriul a făcut referire la dezvoltarea şi îmbunătățirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, prin reabilitarea clădirii şi dotarea cu apartură medicală. Lucrările de modernizare au fost realizate pe o suprafaţă de 2.609,71 mp.Consiliul Judeţean are o strategie centrată pe rezolvarea problemelor comunităţii în domeniul sănătăţii. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate, atât în interesul pacienţilor, cât şi al corpului medical”, a declarat Adrian Ţolea

Tot azi a fost inaugurată noua secţie de Primiri Urgenţe a Spitalului. Acest proiect de extindere a fost demarat în condiţiile în care, după unirea celor trei unităţi sanitare arădene (Spitalul Municipal, Matern şi Judeţean) s-a desfiinţat Compartimentul de Primire Urgenţe existent în structura fostului Spital Municipal. „Interfaţa absolută a oricărui spital cu realităţile dure ale comunităţii este Unitatea de Primire Urgenţe, locul în care lupta cu secundele se dă permanent, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Astfel, am transformat într-o prioritate lucrarea de reabilitare, transformare şi extindere a spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primire Urgenţe – SMURD. Totul din dorinta de a oferi condiţii mult mai bune pentru desfăşurarea activităţii în acest sector deosebit de important”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Acesta a subliniat că investitiile vor continua cu a doua etapă de extindere a Unităţii de Primire Urgenţe. „Intenţionăm să accesăm fonduri europene pentru dotarea unor săli pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale şi în special crearea unui centru de imagistică dedicat strict Unităţii de Primiri Urgenţe. Extinderea va avea în vedere spaţiul unde a funcţionat cantina Unităţii Sanitare. Prin ceea ce am făcut în ultimii ani avem motive să fim mândri şi optimişti: schimbarea în bine e posibilă. Iar la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, e şi vizibilă”.

Dr. Monica Puticiu a subliniat, la rândul său, importanţa pe care această lucrare de extindere a UPU o are asupra modului de desfăşurare a activităţii în Secţia de Primiri Urgenţe. „Proiectul reprezintă o investiţie generoasă a Consiliului Judeţean în beneficiul cetăţenilor. Anual, la UPU acordăm asistenţă medicală de urgenţă la aproximativ 60.000 de pacienţi. În noua structură sunt cuprinse o cameră de resuscitare de trei paturi, destinată strict cazurilor critice, o zonă de evaluare şi tratare imediată, ce cuprinde 11 paturi, cameră de observaţii cu două paturi, cameră urgenţe minore cu şase paturi şi zona de asistenţă de urgenţă pediatrică cu zece paturi. De asemenea, faţă de vechea structură, dispunem de un izolator, o zonă de contaminare, spaţiu pentru investigaţii radiologice, precum şi o sală de şedinţe şi instruire a personalului medical şi a studenţilor”, a declarat Monica Puticiu, şef secţie UPU şi director medical SCJUA.

  1. Felicitari dnei dr.Monica Puticiu! In rest,politrucii/popii,un pas in spate…!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.