Mişcarea Populară se LIPEŞTE de protestul Colectiv

Mişcarea Populară se LIPEŞTE de protestul Colectiv

Mişcarea Populară este singurul partid care acceptă şi susţine revendicările exprimate la recentele manifestaţii, se arată într-un comunicat de presă al filialei arădene.

„Mişcarea Populară priveşte cerinţele exprimate la recentele manifestaţii ca fiind mugurii unei democraţii participative autentice, obiectiv spre care trebuie să tindă şi România. Mişcarea Populară a iniţiat şi desfăşoară în continuare acţiuni în susţinerea şi realizarea acestor cereri justificate”, se precizează în comunicat.

Iată ce mai menţioneză reprezentanţii Mişcării Populare:

300 de parlamentari
Este şi o solicitare a unei largi majorităţi a populaţiei la referendumul din 2009.
Mişcarea Populară a depus la Parlament, prin parlamentarii săi,  o iniţiativă legislativă de modificare a Legii Alegerilor Legislative care propune 100 de senatori şi 200 de deputaţi în viitorul Parlament.
Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului nu au demarat procedurile de avizare şi votare a acestei  iniţiative legislative.

Alegerea primarilor în două tururi de scrutin
Este o altă solicitare a manifestanţilor din toată ţara.
Mişcarea Populară a depus la Parlament o altă iniţiativă legislativă prin care cere modificarea Legii Alegerilor Locale astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin. Se respectă astfel principiul sacru al democraţiei,  pentru aleşii de asemenea importanţă votul să fie de 50% plus unu, şi nu 12-18 sau 20%.

Reînnoirea clasei politice
Mişcarea Populară înţelege criza de încredere profundă, prăpastia creată între populaţie şi actuala clasă politică.
85% dintre membrii şi conducerea Mişcării Populare sunt oameni noi, care n-au mai făcut politică, în general oameni tineri, care să înlocuiască actuala clasă politică.
Avem politicieni aflaţi în funcţii de 25 de ani, tributari reflexelor căpătate în timpul comunismului.

Depolitizarea instituţiilor statului
Principala cauză a lipsei de eficienţă şi de modernizare a institutiior statului o constituie numirea la conducerea lor a politrucilor din clientela politică, fără competenţele necesare conducerii unor instituţii importante.
Educaţia ineficientă, sănătatea cu rezultate modeste, unităţile economice de stat falimentare, dar care   constituie surse negre pentru finanţarea partidelor, afectează grav populaţia iar singura rezolvare o reprezintă aducerea unor profesionişti  la conducerea lor.
Mişcarea Populară susţine numiri politice doar la nivelul miniştrilor şi secretarilor de stat.

Reforma în sănătate
Un alt domeniu în care populaţia este direct afectată.
Mişcarea Populară a depus la Parlament  un proiect de Lege a Sănătăţii modern, care să conducă la eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical.
Proiectul este în curs de avizare pe parcursul parlamentar.

„Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a susţinut şi susţine în continuare, în apariţiile televizate şi declaraţiile publice, aceste iniţiative care sunt de natură să demonstreze că glasul celor care ies în stradă, al populaţiei în general, este ascultat şi respectat, ca  dovadă a unei autentice democraţii participative”, au precizat reprezentanţii filialei arădene a Mişcării Populare, condusă de Florin Remeţan (foto).

  1. UN DOBITOC !!!!!!!!!!!!!!!!!

    Raspunde
  2. Asta da politruc! Se baga in seama traseistul,nu-i de ajuns ca 25 de ani a zburdat prin politica fara sa faca nimic,dar nimic! A,era sa uit,a lins cururi pt.ciolan jigodia!!!

    Raspunde
  3. marsh jigodie traseista!!!!!!!!!!!!!!1

    Raspunde
  4. mai traieste gunoiul asta de remetan ?
    vrea iarasi la ciolan ?
    nu mai pupa asta nimic , nici mort !

    Raspunde
  5. De ce nu ndoar 30 perlamentari? Asta e mizeria de referendum al lui Băsescu în 2009 cu care a mai fraierit încă o dată românii mult prea preocupați de manele.
    Constituția trebuie schimbată din temelii. Dar cine s-o facă? Cele două Camere nu trebuie să se calce pe picioare ci fiecare să aibă rol deosebit. Iar aleșii, njici nu contează numărul, pe durata unui ciclu electoral nu au voie să schimbe programul pentru care a fost trimis acolo. Doar proștii cred că un Parlament mai mic aduce economii. Democrația, COSTĂ.

    Raspunde
    • Nu-i vorba de economii,este vorba de mai putini escroci. Poate sti,dle,din investigatiile ong-ului care te plateste,ca avem un parlament supradimensionat-vezi tarile civilizate-cu mai putin de 10% profesionisti,ca vreo 4500 de asa-zisi experti,consilieri,consultanti-pe sleau,pile,cunostinte,neamuri,amante-bantuie prin parlament,ca doar consumul de energie electrica este echivalentul consumului dintr-un sector din Bucuresti,etc..mai las-o cu Basescu,invata si altceva,deontologule! ps.insi,ca tine,ar trebui sa-si promoveze elucubratiile in garaj sau…da-te in cocina,Virgil Florea,esti si ai fost penibil!

      Raspunde
      • Eu vorbesc de mere, tu răspunzi cu pere. Nu mă plătește nici un ONG. Lasă alte state și democrația lor în seama celor care chiar știu despre ce vorbesc. Iar tu, un kamikaze viu, dacă ai fi citit cu atenție ce am scris poate ai fi putut înțelege că eu m-am referit cu precădere la performanță. Ori aceasta nu se rezolvă printr-un număr mai mic de paralamentari ci prin calitatea umană. A oamenilor vii.
        În mod normal nu ar fitrebuie să-ți răspund având în vedre limbajul. Am făcut-o mai mult pentru a clama adevrul în detrimentul minciunii cu solda în care spui că sunt. Tăcând, unii ar fi înțeles că tu ai dreptate. Ceea ce nu este cazul.

        Raspunde
        • Lasa vrajeala,unde dracu vorbesti tu de performanta? In comentariul din neuronul tau,nu in cel de mai sus! Si inca ceva,uslasii tai aveau in proiectul de guvernare modificarea constitutiei,s-a ales praful desi aveau 70%…esti un demagog,te stim,dar te bagi in seama!

          Raspunde
  6. Ș-apoi democrației noastre i s-ar potrivi un apendice pe care grecii îl numeau ostracism. Consta în următoarea situație porbabilă: dacă un politician primea un anumit număr de voturi negative el trebuia să dispară din comunitate cel puțin 10 ani.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.