Încă un DECES în cazul BEBELUŞILOR ÎMBOLNĂVIŢI în Argeş. Autorităţile au prezentat REZULTATELE probelor de lapte praf şi apă

Încă un DECES în cazul BEBELUŞILOR ÎMBOLNĂVIŢI în Argeş. Autorităţile au prezentat REZULTATELE probelor de lapte praf şi apă

Încă un copil din Argeş a murit la spitalul „Marie Curie” din Capitală, din cauza unei infecţii digestive grave.

O fetiţă, care era intubată încă de săptămâna trecută, pe Secţia de Terapie Intensivă, a murit, în noaptea de luni spre marţi, acesta fiind al doilea deces, după ce în data de 4 februarie, o altă fetiţă de 11 luni, a murit. În acel caz, medicii au stabilit că este vorba despre bacteria E.coli.

În prezent, 10 copii din judeţul Argeş sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti. Dintre aceştia, patru bebeluşi sunt în stare gravă, unul dintre ei fiind ventilat mecanic.

Direcţia Sanitar-Veterinară Argeş a demarat, sâmbătă, controale la un lanţ de magazine din judeţ, după ce mai mulţi părinţi au declarat că le-au dat portocale copiilor. Probele au fost trimise laboratorului din Bucureşti, iar în paralel, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a recoltat probe de lapte praf şi apă din casele de unde provin bebeluşii.

În urma analizelor a rezultat că apa provenită din domiciliile mai multor copii din Piteşti, Topoloveni şi Ştefăneşti este potabilă.

Apa din sursa proprie folosită într-o gospodărie din Mărăcineni, care din declaratţile părinţilor era folosită doar la prepararea supelor, precum şi cea de la un izvor public din Ştefăneşti, despre care tatăl a declarat că nu a fost folosită pentru hrana copilului, a fost gasită ca fiind nepotabilă.

  1. DIANA DAMASCHIN
    virusul E.coli.nu există !!!
    această bacterie ordinară _ fiind cea mai cunoscută nu rezistă la fierbere!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.