INCENDIU DE PROPORȚII într-o ZONĂ REZIDENȚIALĂ DE LUX din Arad (GALERIE FOTO)

INCENDIU DE PROPORȚII într-o ZONĂ REZIDENȚIALĂ DE LUX din Arad (GALERIE FOTO)

Un nou incendiu a izbucnit într-o zonă rezidențială de lux din Arad.

În această dimineață, la ora 03:50, Detașamentul de Pompieri Arad a fost alertat pentru a interveni la un incendiu produs la ieșire din municipiul Arad în „Cartierul Verde”.

În momentul sosirii echipajului de intervenție format din cinci pompieri cu o autospecială de stingere, aceștia au constatat că incendiul se manifesta cu violență la acoperișul unui apartament din cadrul complexului, propagat la acoperișul apartamentului învecinat.

După aproximativ trei ore de intervenție incendiul a fost stins. În urma incendiului a ars un apartament și a fost degradat acoperișul celui de al doilea. În urma cercetărilor efectuate la fața locului cei de la ISU Arad au stabilit următoarele:

Producerea celui de al doilea incendiu a fost favorizată de un complex de factori de natură constructivă și tehnică;

– Construcția de aproximativ 50 m lungime cu mai multe apartamente are acoperișul comun fără elemente de separare necombustibile la nivelul șarpantei, fapt ce a dus la propagarea arderii mocnite;

– Materialele din compoziția acoperișului, lemn, polistiren, vată minerală, celuloză expandată au favorizat propagarea continuă, iar din cauza învelitorii de tablă nu au fost observate emisii de fum după primul incendiu;

– În urma decopertării unor bucăți de tablă la primul incendiu s-au creat curenți ascendenți, tiraj de aer, fapt ce a favorizat producerea incendiului și propagarea acestuia.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.