UPDATE/ Incendiu violent la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Mai mulți pacienți au murit

UPDATE/ Incendiu violent la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Mai mulți pacienți au murit

Mai multe persoane și-au pierdut viața, în această dimineață, după ce un incendiu puternic a izbucnit la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Potrivit primelor informații ar fi vorba despre cel puțin patru persoane decedate. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție și se încearcă evacuarea cât mai rapidă a pacienților, urmând ca aceștia să fie transferați la alte unități sanitare.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a instalat un spital mobil pentru triajul pacienților pentru a le fi evaluată starea de sănătate, urmând ca medicii să decid cine rămâne la fața locului pentru îngrijiri și cine este trimis urgent la un alt spital.

Se pare că ar fi fost sesizate anterior nereguli grave la secția în cazuă. În raportul de control făcut la secțiile ATI în 2020 după incendiul de la Piatra Neamț au fost constatate deficiențe și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

UPDATE/ Potrivit ultimelor informații, nouă din cei zece pacienți care se aflau în secția ATI COVID au decedat. Un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă, cercetările fiind efectuate de procurorii de la Parchetul Tribunalului Constanța.

Foto: Arhivă

  1. […] post Incendiu violent la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Patru pacienți au… appeared first on […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.