ÎNCEPE „Curăţenia de primăvară” în Arad. PROGRAMUL pe CARTIERE

ÎNCEPE „Curăţenia de primăvară” în Arad. PROGRAMUL pe CARTIERE

Primăria Municipiului Arad a anunţat că luni, 17 februarie 2020, începe „Curăţenia de primăvară”.

Potrivit Municipalităţii, ampla acţiune de salubrizare are un program bine stabilit, ce poate suferi mici modificări numai în caz de condiţii meteo nefavorabile.

Anul acesta „Curăţenia de primăvară” începe din zona centrală municipiului, partea stângă, și zona Gării CFR, unde în intervalul 17 – 21 februarie sunt programate toaletări, recepări, tăieri de arbori și curățări ale zonelor verzi izolate, care nu aparțin blocurilor sau caselor. Străzile vor fi măturare şi spălate, iar carosabilul de lângă bordură va fi curățat. Platformele gospodăreşti vor fi igienizate.

La canalizarea pluvială se vor executa lucrări de întreținere, gurile de scurgere vor fi curăţate, se vor înlocui grătarele, vor fi amplasate guri de scurgere din material compozit şi se vor înlocui capacele căminelor de vizitare.

Totodată se vor executa reparaţii şi lucrări de întreţinere a iluminatului public. Corpurile de iluminat defecte şi becurile arse vor fi înlocuite. În egală măsură, echipele de la ELBA vor verifica modul în care funcţionează iluminatul public.

Locurile de joacă vor trece şi ele printr-o serie de lucrări de întreţinere şi reparaţii iar fântânile arteziene vor fi curățate și va fi verificată funcționalitatea lor și cea a cișmelelor.

Aceleaşi lucrări sunt programate în toate cartierele Aradului, oraşul fiind împărţit în zece zone.

Astfel, cinci zile (24 – 28.02.2020) de curăţenie de primăvară sunt programate în zona centru dreapta și zona Polivalentă.

Conform calendarului acțiunii edilitare, urmează cartierul Alfa, unde se va interveni în zilele de 2 și 3 martie 2020.

În următoarele 2 zile (4 și 5 martie 2020) se va face curățenie în cartierele Confecții și Pârneava, apoi (6 – 9 martie 2020) în cartierul Grădiște și pe Calea 6 Vânători. Urmează Calea Romanilor și Drăgășani (10 și 11 martie 2020) și cartierele Aradul Nou și Sânicolaul Mic (12  și 13 martie 2020).

În continuare, între 16 și 20 martie 2020, se va interveni în zona Calea Aurel Vlaicu, partea stângă, inclusiv în cartierul Bujac. Alte cinci zile (23 și 27 martie 2020) vor fi destinate curăţeniei tot pe Calea Aurel Vlaicu, dar de această dată pe partea dreaptă, inclusiv în cartierul Gai.

„Curăţenia de primăvară” va continua în cartierului Micălaca. În zonele 100, 200 şi 500, echipele edilitare vor interveni în 30 şi 31 martie, iar între 1 şi 3 aprilie se va interveni în Zona 300.

De remarcat, că anul acesta cu ocazia „Curăţeniei de primăvară” cetățenii se vor putea debarasa și de deșeurile rezultate în urma construcțiilor, dar și de cele voluminoase. Tot ce trebuie să facă este să le depoziteze la platformele gospodărești, dar numai pe durata zilelor rezervate acțiunii edilitare în fiecare zonă în parte.

În ceea ce privește colectarea deșeurilor de echipamente electrice si electronice, Municipalitatea anunţă că aceasta este programată să se desfășoare între 28 martie și 4 aprilie. În afara perioadei de curățenie la sediul RETIM de pe Calea 6 Vânători există un container pentru depozitarea DEE pus la dispoziție în mod gratuit, zilnic între orele 8 și 16.

„Să nu uităm că acţiunea «Curăţenia de primăvară» este şi o datorie civică a cetăţenilor, asociaţiilor de proprietari sau locatari, ori a agenţilor economici. Îi invităm cu această ocazie să se alăture demersului municipalităţii iar celor care au făcut-o deja cu ocazia acţiunilor similare anterioare le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi”, a declarat Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.