Începe EXPLORAREA în perimetrul EX-6 Curtici. Panfora Oil & Gas a demarat, printr-o companie arădeană, lucrările la prima sondă

Începe EXPLORAREA în perimetrul EX-6 Curtici. Panfora Oil & Gas a demarat, printr-o companie arădeană, lucrările la prima sondă

Panfora Oil & Gas a anunțat că începe astăzi lucrările de construcție a primei sonde de explorare în perimetrul EX-6 Curtici. Sonda va fi amplasată în perimetrul localității Dorobanți, în zona agricolă, iar lucrările de construcție vor fi efectuate de o companie locală. De remarcat, că Panfora Oil & Gas se angajează să protejeze agricultura locală și să colaboreze cu comunitatea pentru o explorare și exploatare sigură și durabilă a resurselor naturale convenționale din zonă.

Compania începe lucrările la prima sondă de explorare 1E – Dorobanți în baza unei autorizații de construcție eliberată de autoritățile locale în data de 15 noiembrie 2021. Construcția este demarată de o firmă locală, cu sediul în Arad, ceea ce confirmă angajamentul Panfora Oil & Gas de a sprijini economia și afacerile locale. Lucrările la această sondă vor dura aproximativ șase luni.

Cu această ocazie, Panfora Oil & Gas reiterează respectul față de comunitatea locală, un obiectiv extrem de important în economia acestui proiect. Lucrările se vor desfășura într-un mod foarte rapid și profesionist, folosind tehnologie de ultimă generație. De-a lungul anilor, compania a răspuns tuturor preocupărilor fermierilor locali și este pregătită să cooperez într-un mod sustenabil cu părțile interesate.

Despre Panfora

Panfora Oil & Gas SRL este o companie înregistrată în România, care face parte din Grupul MOL și care este dedicată activităților de explorare și producție (E&P) ale Grupului MOL din România. Compania a fost înființată la sfârșitul anului 2012 și are sediul în Cluj Napoca. Compania deține licență din partea Guvernului României și a Agenției Naționale pentru  Resurse Minerale (ANRM) pentru explorarea și exploatarea resurselor de hidrocarburi convenționale din perimetrul EX-6 Curtici, județul Arad. Programul de lucrări de explorare din EX-6 constă în măsurători geofizice de suprafață 3D și, într-o etapă ulterioară, forarea a maximum patru (4) sonde, căutarea de noi hidrocarburi convenționale, petrol și gaze naturale în formațiuni de roci convenționale.

Foto: Arhiva

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.