Începe Raliul Aradului! Când și pe ce traseu se va desfășura

Începe Raliul Aradului! Când și pe ce traseu se va desfășura

Declarată anul trecut cea mai bună etapă din Campionatul Național de Raliuri, competiția de la Arad continuă și anul acesta cu 66 de echipaje înscrise la start, atât din România, cât și din străinătate.

Organizat de Mihai Leu și echipa sa de la AMC Racing, Raliul Aradului a ajuns la ediția cu numărul 11 și va avea la start nume cunoscute ale sportului cu mulți cai putere, precum Simone Tempestini, Titi Aur, Bogdan Marișca, Dan Gîrțofan, David Botka sau Vali Porcișteanu.

Raliul Aradului reprezintă a doua etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop (CNRD) 2019 și este parte din Trofeului European pentru Raliuri (ERT). Totodată, după cum declară Mihai Leu, este o competiție de suflet pentru el și echipa sa: „Este cea mai veche competiție de care ne ocupăm și este proiectul nostru de suflet, suntem mândri că anul trecut a fost declarată cea mai bună etapă din Campionatul Național. Noi suntem de vreo 15 de ani organizatori de competiții auto, iar Raliul Aradului l-am organizat prima oară, acum 11 ani. Anul acesta vom avea în cadrul acestei etape de macadam un traseu frumos, cu nume cunoscute la start, dar și SuperSpeciala, o proba care se va ține în centrul orașului, o probă de tipul celor pe care le organizăm la Super Rally.”

Cel mai important eveniment sportiv din vestul ţării va avea la start un total de 66 de echipaje, din România, Italia, Ungaria, Slovacia. Cu un traseu bine amenajat care se va desfășura pe drumuri forestiere, cu start și finish în centrul orașului, Raliul Aradului promite spectacol iubitorilor acestui sport. Printre cele mai cunoscute nume dintre piloții așteptați la cursă se numără ungurul David Botka, vicecampion național absolut în CNRD în sezonul 2013, Vali Porcișteanu, câștigător anul trecut la Arad, campionul național en-titre Simone Tempestini, care are deja în palmares două trofee la Raliul Aradului cucerite în 2015 și 2016, un alt fost campion național en-titre, Titi Aur, dar și campionul național Mihai Leu.

Program Raliul Aradului

  • Joi seară, pe 23 mai, în fața Primăriei din Arad, va avea loc de la ora 21:00 deschiderea oficială, în cadrul căreia vor concerta două trupe din Ungaria – două trupe tribut Queen și AC/DC.
  • Vineri, 24 mai, de la ora 16:00 este programat startul primei probe SuperSpeciala Arad Rally
  • Sâmbătă, 25 mai, cu începere de la ora 10:00 vor avea loc probele raliului pe drum forestier, urmând ca seara, de la 18:15 să aibă loc Sosirea Festivă pentru primele trei echipaje, în fața Primăriei Arad, iar de la 21:30 Festivitatea de Premiere.

Raliul Aradului are un total de 9 probe speciale, pe o lungime de 134,5 kilometri și este organizat de AMC Racing.

  1. Pai bine mai jurnalistii lui peste, asa articol incomplet postati voi pentru cititori. Aveti un articol cu un nume promitator, factu pentru a fi citit instant de catre toti pasionatii de raliuri. Si toate astea, ca sa afle ce ?
    ” Când și pe ce traseu se va desfășura ”
    Ok, cand, am aflat partial, dar, pe ce traseu si la ce ore, ghici.
    Aaaaa, pe drumuri forestiere. Pai judetul Arad, are cateva sute de drumuri forestiere. Pe care dintre ele si la ce ora sant programate probele ?
    Asta ar fi trebuit sa contina articolul.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.