Începe regenerarea urbană a Pieței Catedralei. Lucrările vor costa aproape 24 de milioane de lei

Începe regenerarea urbană a Pieței Catedralei. Lucrările vor costa aproape 24 de milioane de lei

Lucrările la proiectul de regenerare urbană a Pieței Catedralei vor începe la 1 noiembrie.

Proiectul municipalității în valoare de aproape 24 de milioane de lei, finanțat integral din bugetul local, va fi executat în 12 luni. Ordinul de începere a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare, pe 1 noiembrie. Primul pas în realizarea acestui obiectiv de investiție va fi eliberarea Pieței Catedralei de construcțiile existente. Vorbim despre 13 corpuri de clădire care au deservit piața agroalimentară, propuse spre demolare sau relocare.

Proiectul de regenerare urbană a zonei Piața Catedralei, în suprafață totală de aproape 15.000 metri pătrați vizează  creșterea suprafețelor destinate pietonilor, astfel că o parte din străzile adiacente pieței vor deveni parțial pietonale: str. Ecaterina Teodoriu,  str. Emanoil, str. Academia Teologică, str. Piața Catedralei și str. Ion Rusu Șirianu.

În acest fel va fi posibilă realizarea unei legături pietonale pe axul de continuitate a străzii Mețianu pe direcția străzii Ion Rusu Șirianu care va diviza ulterior piața.

Nouă amenajare a Pieței Catedralei va permite realizarea a 32 de locuri de parcare care vor fi integrate în stilul de amenajare al pieței, dar separate atât vizual (parcare cu beton asfaltic) cât și fizic (arbori perimetrali, bolarzi din beton) de zonele destinate petrecerii timpului liber.

Tot în cadrul proiectului de regenerare urbană a Pieței Catedralei sunt prevăzute lucrări de amenajare a zonei verzi prin plantări de material dendrofloricol, gazon natural pentru trafic intens și jardiniere din beton, cu șezut.     

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.