Închisoare pentru polițiștii cultivatori de cannabis

Închisoare pentru polițiștii cultivatori de cannabis

Cei doi polițiști care dețineau o cultură de cannabis la Iratoșu au fost condamnați la închisoare, la fel și complicele lor.

Sentinţa penală dată astăzi de Tribunalul Arad nu este definitivă, împotriva acesteia se poate formula apel în termen  de zece zile de la comunicare.

„În dosarul penal nr. 6229/108/2017, al Tribunalului Arad, în care instanţa a fost sesizată prin rechizitoriu, referitor la săvârşirea unor fapte de trafic ilicit de droguri de risc, prin sentinţa penală din data de 07.03.2018, Tribunalul Arad, în baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 modificată şi republicată, cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit.a Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, a condamnat doi dintre inculpaţi la câte o pedeapsă de doi ani şi şase luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc. Prin aceeaşi sentinţă, în baza art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000 modificată şi republicată, cu aplicarea art. 77 alin. 1 lit.a Cod penal, cu aplicarea art. 374 alin. 4 şi art. 396 alin. 10 Codul de procedură penală, instanţa a condamnat pe unul dintre inculpaţi la  doi ani închisoare, pentru infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc”, precizează Biroul de Informare şi Relaţii publice din cadrul Tribunalului Arad.

De asemenea, instanţa a aplicat  inculpaţilor pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a şi b Cod penal, pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale. Pe durata şi în condiţiile art. 65 Cod penal, instanţa a  interzis inculpaţilor exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a, b penal de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale.

În baza art. 404 alin. (4) lit. b) Cod procedură penală şi art. 399 alin. 10 Cod procedură penală, instanţa a menţinut măsura preventivă a arestului la domiciliu împotriva celor trei inculpaţi.

Precizăm că, sentinţa penală de mai sus nu este definitivă, împotriva acesteia se poate formula apel în termen  de zece zile de la comunicare.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.