Indemnizaţiile pentru adulţii CU HANDICAP, ar putea fi MAJORATE. Aparţinătorii, SCUTIȚI DE IMPOZITE

Indemnizaţiile pentru adulţii CU HANDICAP, ar putea fi MAJORATE. Aparţinătorii, SCUTIȚI DE IMPOZITE

Adulții cu handicap grav, accentuat sau mediu ar putea beneficia de indemnizații mai mari, iar aparținătorii adulţilor cu handicap grav sau accentuat ar putea fi scutiţi de la plata impozitelor pe clădirile de domiciliu sau pe maşini, dacă cele două proiecte de lege inițiate de PNL vor fi aprobate de Camera Deputaților.

Potrivit unuia dintre proiectele de lege, adulţii cu handicap grav ar urma să aibă venituri egale cu salariul minim pe economie, adulţii cu handicap accentuat 50% din salariul minim, iar adulţii cu handicap mediu în cuantum de 25% din salariul mimin. Proiectul este susţinut de 36 de parlamentari PNL și se află în acest moment în dezbatere publică pe site-ul Senatului.

Proiectul de lege mai prevede actualizarea anuală a cuantumului drepturilor cu indicele creşterii preţurilor şi cu indicele creşterii salariului minim pe economie.

Un alt proiect de lege se referă la aparţinătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, care ar urma să fie scutiţi de la plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism.

În România, în acest moment, sunt în jur de 700.000 de persoane adulte cu handicap, potrivit unei statistici publicată de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi. Potrivit normelor în vigoare, adulţii cu handicap grav încasează 340 de lei pe lună, cei cu handicap accentuat 272 de lei, iar adulţii încadraţi în grad de handicap mediu, 39 de lei lunar.

Senatul este prima cameră sesizată în cazul ambelor proiecte de lege, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

 

 

 

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.