Industria ospitalității anunță ASTĂZI un PROTEST. Cum reacționează localurile din ARAD

Industria ospitalității anunță ASTĂZI un PROTEST. Cum reacționează localurile din ARAD

Reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) au anunțat că vor organiza astăzi la ora 12:00 un protest pașnic pentru a atrage atenția autorităților asupra situației grave în care se află această industrie.

„Industria noastră este într-un moment critic, în care nu vrem însă să ne lăsăm copleșiți de neputință. După nenumărate dialoguri cu autoritățile, în urma cărora multe promisiuni sunt în continuare amânate, ne vedem nevoiți să acționăm și altfel. Inițiem astfel un protest pașnic, marți, 16 februarie, la care ne dorim și vă încurajăm să participăm în număr cat mai mare, pentru a trage un nou semnal de alarmă. Suntem îngenunchiați!”spun aceștia.

Anunțul a fost făcut pe pagina HORA, însă reacțiile nu au fost cele așteptate. Mulți angajați din HoReCa s-au plâns că nu sunt bine reprezentați, că organizația nu s-a implicat destul în timpul pandemiei și că ar fi trebuit să iasă demult în stradă, deoarece întreg domeniul se află în pragul colapsului din cauză că se schimbă foarte des restricțiile și nu își pot ține afacerile deschise.

Deși îndemnul la protestul pașnic a fost făcut public, a avut prea puțin ecou. Cel puțin la Arad, nimeni din cei cu care am discutat nu știa de el, din cauza lipsei de promovare.

Am întrebat câțiva manageri de localuri și angajați din trei zone cu terase din centru, și anume pe strada 1 Decembrie, bulevardul Revoluției (zona Teatru) și în Piața Avram Iancu. Toți au spus la unison că nu știau de protest.

Unii dintre ei urmau să își întrebe șefii dacă vor organiza și ei ceva, alții s-au informat despre ce este vorba în urma întrebărilor noastre, iar o persoană din conducerea unui restaurant cu specific italian a declarat că a participat anul trecut când au mai avut loc proteste pentru HoReCa, ba chiar a inițiat astfel de manifestări, însă nu a fost susținut de alți colegi de breaslă, și a renunțat. La fel și reprezentanții unui hotel din zonă au spus că au participat anul trecut, dar de protestul pașnic de azi nu știau nimic.

În concluzie, la Arad cel mai probabil nu se va întâmpla nimic în acest sens, deși municipiul a reintrat recent în scenariul galben, dând iar peste cap socotelile celor din HoReCa.

Ar fi necesară mai multă comunicare, promovare și solidaritate între cei care lucrează sau dețin afaceri în acest domeniu, pentru a-și putea face vocea auzită și pentru a găsi soluții care sunt și în avantajul lor, dar respectă și măsurile sanitare impuse.

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.