Înghețata – MITĂ ELECTORALĂ într-o zi caniculară de VOT: Viceprimar ACUZAT că a dus alegători la vot cu maşina şcolii, apoi le-a dat îngheţată!

Înghețata – MITĂ ELECTORALĂ într-o zi caniculară de VOT: Viceprimar ACUZAT că a dus alegători la vot cu maşina şcolii, apoi le-a dat îngheţată!

Viceprimarul comunei Chinteni, Teodor Miron (PSD) este acuzat de membrii PDL Cluj că a dus mai multe persoane la vot cu microbuzul şcolii, apoi le-a oferit îngheţată. Organizația PDL Cluj a depus o plângere la Biroul Electoral Județean (BEJ), reclamând fapta viceprimarului.

Potrivit plângerii depuse, duminică, de PDL Cluj la BEJ, fapta viceprimarului din Chinteni reprezintă infracţiune sancţionată de Codul Penal.

„Vă solicităm să constataţi că în comuna Chinteni, sat Deuşu, viceprimarul Teodor Miron, împreună cu o serie de persoane, au săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 386, alin. 1 din Codul Penal, coruperea alegătorilor. Viceprimarul a transportat alegătorii din satul Deuşu către secţiile de votare, cu autoturismul proprietate a şcolii din comuna Chinteni, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată. Coruperea alegătorilor este o faptă sancţionată de Codul Penal”, se arată în plângere.

În replică, primarul Lucia Suciu (PSD) a spus că ea a fost cea care a cerut ca microbuzul să fie folosit pentru transportul unor persoane spre secţii de votare deoarece la ei în sat nu există secţii, aceasta fiind o obligaţie legală a autorităților.

Plângerea PDL a fost înregistrată şi va fi analizată de reprezentanții Biroului Electoral Județean.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.