Prezenţă slabă la urne în judeţul Arad. Cum votează arădenii, în timp real! (FOTO)

Prezenţă slabă la urne în judeţul Arad. Cum votează arădenii, în timp real! (FOTO)

Aşa cum era de aşteptat, prezenţa la vot lasă de dorit la alegerile europarlamentare. Potrivit Biroului Electoral Judeţean, până la ora 10 votaseră abia 3,85 la sută dintre arădenii înscrişi pe listele electorale.

În prima parte a zilei au început să voteze şi candidaţii din Arad aflaţi pe listele partidelor intrate în competiţia pentru obţinerea mandatelor de eurodeputaţi.

Printre cei mai grăbiţi a fost George Demian, secretarul coordonator al Filialei Teritoriale PNL Arad, care a votat la secţia de votare de la şcoala generală nr. 4.
Vot George Demian

Deputaţii PSD Dorel Căprar şi Flavius Măduţa au votat în prima parte a zilei, cu gândul la o reprezentare cât mai bună a ţării noastre în instituţiile europene, pentru o Românie puternică în Europa.

Caprar vot

„Îi îndemn pe toţi arădenii să voteze, să nu îi lase pe alţii să decidă pentru ei! Eu am votat cu gândul la o echipă care îi poate reprezenta pe români cu adevărat, pentru o echipă care poate să ne facă mândri că suntem români!”, a spus Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad.

Flavius Măduţa a votat împreună cu familia, în cartierul Grădişte.

Maduta vot

„Am votat cu gândul la viitorul copiilor mei, pentru o societate mai bună, pentru o viaţă mai bună. Am încredere că arădenii vor arăta astăzi că sunt cetăţeni europeni cu drepturi depline. Îi îndemn pe toţi arădenii să iasă la vot, indiferent de opţiunile politice”, a declarat Flavius Măduţa.

Şi prefectul Cosmin Pribac a votat tot în prima parte a zilei.

Pribac vot
„Îi îndemn pe toţi arădenii să-şi exercite dreptul fundamental de a vota. Ţara noastră este de peste 7 ani în Uniunea Europeană, suntem parte din comunitatea europeană şi trebuie să fim conştienţi că prin votul de astăzi legitimăm atât persoanele care vor merge în Parlamentul European cât şi însăşi construcţia Uniunii Europene, împreună cu valorile democratice pe care le promovează. Drept urmare, votul de azi este foarte important pentru parcursul european al României în următorii ani, dar şi pentru viitorul Europei unite”, a declarat prefectul Cosmin Pribac.

Gheorghe Falcă, preşedintele PDL Arad, şi-a exercitat dreptul de vot în jurul orei 13.30, la Secţia de Votare nr. 98. Având şi calitatea de candidat, Gheorghe Falcă a subliniat importanţa naţională şi europeană a acestor alegeri, dar a remarcat şi faptul că Aradul trebuie şi merită să aibă reprezentanţi la Bruxelles arădeni, care cunosc cel mai bine realităţile şi necesităţile municipiului şi judeţului nostru.
Falca vot
„Trăim într-un un oraş cu peste 66 de mii de locuri de muncă, un oraş care astăzi are o economie aproape dublă faţă de 1990, un oraş unde prosperitatea se vede. După cum aţi văzut, judeţe precum Teleorman sau Olt sunt pe primul loc la prezenţă, oamenii aceia se luptă pentru reprezentanţii lor. Am votat pentru ca Aradul să aibă reprezentanţi la Bruxelles, deoarece un oraş cu prosperitatea Aradului trebuie să fie reprezentat la Bruxelles, să fie într-o familie care să ducă pe mai departe politica de dezvoltare, ceea ce înseamnă locuri de muncă, prosperitate şi sănătate populaţiei din România. Am votat pentru ca arădenii să ajungă cât mai sus, ca noi să fim cei care reprezentăm România
”, a afirmat Gheorghe Falcă.
Falca si Ela vot
La vot, primarul a fost însoţit de soţia sa, Ela Falcă.

Doi primari, acuzaţi de nereguli
Aşa cum era de aşteptat, au apărut şi neregulile în cadrul desfăşurării procesului electoral. Astfel, potrivit PSD, primarul din Ususău ar fi făcut campanie electorală din uşă în uşă iar cel din Almaş ar fi solicitat şi ar fi primit lista cu persoanele care au votat în localitatea Rădeşti. A fost sesizată Poliţia.

Arădenii refuză votul!
În continuare, se înregistrează o prezenţă slabă la vot în judeţul Arad. Astfel, dacă până la ora 13 votaseră doar 10,27% dintre alegători, până la ora 16 procentul a urcat doar la 16%, ceea ce menţine Aradul în coada clasamentului naţional în ceea ce priveşte prezenţa la vot.

PSD continuă să reclame neregul
Social-democraţii arădeni continuă să reclame nereguli.
Anunt Ineu
Astfel, potrivit acestora, există „suspiciuni legate de turism electoral în zona Pâncota – Tîrnova” iar la Ineu, în faţa secţiilor de votare, există „anunţuri de natură să influenţeze electoratul”. Reprezentanţii PSD susţin că au sesizat BEJ în acest caz.

  1. Cu aceasta ocazie sper ca liberalii sa scape de acest moluscar balos, numit Demian ……ridicolul dreakului.

    Raspunde
  2. PSD ARAD 17% LA EUROPARLAMENTARE. BRAVO DOREL CAP PATRAT!

    Raspunde
  3. urmeaza schimbarea conducerii unor partide din Arad dupa succesul de azi! 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.