ÎNGRIJORĂTOR: Zeci de MII de arădeni SUFERĂ de boli de INIMĂ!

ÎNGRIJORĂTOR: Zeci de MII de arădeni SUFERĂ de boli de INIMĂ!

Aproape 67.000 de arădeni suferă de boli de inimă, numărul cazurilor noi înregistrate anul trecut fiind de peste 3.300.

În judeţul Arad, conform Compartimentului de Statistică și Informatică în Sănătate Publică, prevalenţa bolilor hipertensive la sfârşitul anului 2017 a fost de 66.985 comparativ cu anul 2016 când numărul persoanele cu boli hipertensive era de 65.959. În ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de boli hipertensive în judeţul Arad, la sfârşitul anului 2017 aceasta a fost de 3.344 cazuri,  mai puţin decât în anul 2016 când incidenţa a înregistrat un număr de  4.012 cazuri.

Presiunea arterială crescută este principalul factor de risc pentru deces şi disabilitate la scară globală, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Societăţii Internaţionale de Hipertensiune.

Anual în data de 17 mai este marcată „Ziua Mondială a Hipertensiunii Arteriale”. Ediția din acest an se desfășoară sub motto-ul „Cunoaşte-ţi valorile!”.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, prin activităţile Compartimentului  Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii, organizează în perioada 17-24 mai 2018, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei  referitoare la hipertensiunea arterială.

Acţiunile de informare, educare şi comunicare sunt coordonate de Compartimentului  Evaluarea şi Promovarea Sănătăţii şi vor fi desfăşurate împreună cu asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari la societăţi comerciale şi la  unităţi de învăţamânt.

Foto: Arhivă (Rol ilustrativ)

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.