Record de viteză pe autostrada Nădlac – Deva. Cu cât conducea un șofer

Record de viteză pe autostrada Nădlac – Deva. Cu cât conducea un șofer

Record de viteză pe autostrada Nădlac – Deva, unde polițiștii au depistat un șofer a cărui mașină „zbura” pe șosea cu 244 km/h.

În afara acestui vitezoman, lider printre șoferii prinși în ultimele zile că au apăsat prea tare pedala de accelerație, s-au mai aflat alți 112 conducători auto grăbiți, aparatele radar înregistrând viteze care au atins 200 km/h.

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale (BAMS) au depistat, în perioada 7 – 13 mai, 113 persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 244 km/h, pe autostrada Nădlac – Deva. Toate persoanele au fost amendate, totodată fiindu-le reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

„În perioada 7 – 13 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. Astfel, pe autostrada A1, 73 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 244 km/h. De asemenea, pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 10 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 225 km/h. Tot în această perioadă, pe autostrada A3, polițiștii au depistat 30 de șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h și 213 km/h”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Viteza maximă a fost înregistrată la data de 11 mai, la ora 23.29, la kilometrul 565 al autostrăzii Nădlac – Deva, când polițiștii au depistat un bărbat, de 51 de ani, din localitatea Dumbrăvița, județul Timiș, care conducea cu viteza de 244 km/h.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Foto: Arhivă

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.