Între blatul de jos şi pragul de sus        

Decizia FRF de a susţine candidatura olandezului Michael van Praag pentru postul de preşedinte al FIFA la alegerile programate în data de 29 mai a declanşat, cel puţin din partea contestatarilor lui Burleanu, vehemente huiduieli…

Şi de ce? Pentru că surse de încredere şoptesc că actualul preşedinte, octogenarul Sepp Blatter, are suportul majorităţii covârşitoare a confederaţiilor din afara Europei şi că sprijinul afişat pentru candidatura olandezului nu-i de bun augur. Pare o mişcare naivă, chiar prostească.
Tot ce se poate. Numai că, dacă actualul preşedinte cu nume predestinat, BLATter, va triumfa pentru a cincia oară consecutiv(!), înseamnă că vechile metehne nu pot fi deocamdată îndepărtate. Fotbalul va fi manipulat în continuare de un sistem corupt şi vetust. În consecinţă, ţinînd cont de subtext sau context, firesc, natural, vine întrebarea: NE FACEM RĂU MERGÎND PE MÂNA UNUI OUTSIDER CORECT, CÂND MAI COMOD ŞI MAI AVANTAJOS AR FI FOST SĂ-L SUSŢINEM PE MATUSALEMICUL SEPP? Întrebare ce se leagă de o alta!
Oare am fi beneficiat de oarece arbitraje ”prietenoase” sau trageri la sorţi ”norocoase”? Tot ce e posibil ţinând cont de traficul de influenţă notoriu generat de actuala conducere FIFA.

Ne place sau nu, Burleanu a luat o decizie cât se  poate de justă. Din punctul de vedere al neutrului, al unui spectator echidistant. Permiteţi-mi să joc eu rolul acesta. VAN PRAAG ESTE PREŞEDINTELE ÎN EXERCIŢIU AL FEDERAŢIEI OLANDEZE DE FOTBAL ŞI FOSTUL PREŞEDINTE AL LUI AJAX din perioada 1990-2000 când echipa câştiga CL. Contracandidatul Van Praag poate FI PRAAGUL(!!!) CE TREBUIE TRECUT PENTRU REALIZAREA ASPIRAŢIILOR EUROPENE DE DEZVOLTARE GLOBALĂ A FOTBALULUI. Părerea mea neutră este că olandezul este adversarul cel mai consistent al veşnicului Sepp…

Cred că a venit vremea să facem pipi din picioare. ESTE BINE SĂ FII VERTICAL ŞI SĂ AI PRINCIPII CHIAR DACĂ UNII VOR RÂDE DE TINE. Încep prin a râde, vor continua prin a te înţelege şi vor încheia respectându-te.

ACEST VOT ESTE UN EXERCIŢIU DE MORALĂ ÎN URMA CĂRUIA ”ÎMPĂRĂŢIA” TE VA PEDEPSI DAR TE VA RESPECTA !
Mi-aşi fi dorit un final mai cu ghivint da’ nu ştiu ce am. S-a dereglat ceva la mansardă de când am trecut printr-o răceală soră cu gripa şi o gripă soră cu… ptiuuu drace!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.