Investiții în tehnologie, pentru 12 biblioteci din județul Arad

Investiții în tehnologie, pentru 12 biblioteci din județul Arad

Consiliul Județean Arad anunță că proiectează noi investiții la nivelul administrațiilor locale, de data aceasta în bibliotecile din mai multe localități ale județului.

În acest sens, în perioada următoare, se va depune pentru finanțare prin PNRR proiectul „Dezvoltarea competențelor digitale în cadrul bibliotecilor din județul Arad”.

Proiectul se va derula în parteneriat cu localitățile: Chișineu-Criș, Curtici, Pecica, Sebiș, Cărand, Hălmagiu, Hășmaș, Ignești, Macea, Secusigiu, Șiria și Zimandu Nou,  lider de proiect fiind Consiliul Județean Arad.

12 biblioteci vor fi dotate cu echipamente informatice, pentru a fi transformate în hub de dezvoltare a competențelor digitale. Tot prin această investiție, biblioteca din comuna Hălmagiu va fi renovată în totalitate. Totodată, vor fi organizate cursuri de formare pentru dezvoltarea competențelor digitale pentru 2.500 de arădeni din cadrul localităților partenere sau din comunitățile defavorizate situate în jurul acestora.

„Investim în oameni, investim în dezvoltarea competențelor digitale, pentru că este absolut necesar ca noile tehnologii de comunicare să pătrundă în toate localitățile județului, iar arădenii să beneficieze inclusiv de formare pentru a putea utiliza aceste echipamente”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA.

Sursa foto: CJA

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.