Ioan Gligor: „PNL şantajează şi ameninţă din dorinţa de a pune mâna pe funcţia de viceprimar la Păuliş”

Ioan Gligor: „PNL şantajează şi ameninţă din dorinţa de a pune mâna pe funcţia de viceprimar la Păuliş”

Consilierul judeţean social-democrat Ioan Gligor critică modul în care liberalii din Păuliş doresc să obţină funcţia de viceprimar: prin şantaj şi ameninţări.

Gligor susţine că deşi un candidat al PNL Păuliș a fost votat de consilierii locali liberali drept viceprimar, şedinţa respectivă nu a avut cvorum, astfel că instalarea acestuia în funcție s-ar putea face doar cu încălcarea legii.

„Liberalii vor să pună mâna pe funcţia de viceprimar al comunei Păuliş în mod necinstit. Unul dintre candidaţii acestui partid a fost votat de către şase consilieri liberali, singurii prezenți la ședință dintre aleșii locali, pentru demnitatea de viceprimar al comunei Păuliş. Având în vedere faptul că din Consiliul Local Păuliş fac parte 12 consilieri, era necesar ca numărul consilierilor prezenţi la şedinţă să fie de minim 7, adică majoritatea. Cum şedinţa nu a avut cvorumul necesar la punctul referitor la alegerea viceprimarului, şedinţa trebuia suspendată. Acest lucru trebuia făcut de către preşedintele de şedinţă, nimeni altul decât cel care candida pentru funcţia de viceprimar: Florin Sari. Nu a făcut acest lucru pentru a nu-şi periclita funcţia, însă PSD nu poate asista pasiv la fărădelegile liberalilor. În consecinţă, vom sesiza Instituţia Prefectului pentru a vedea dacă s-au îndeplinit condiţiile legii. Trebuie să existe o decizie de legalitate pentru ca viceprimarul să poată să îşi preia atribuţiile, până atunci, orice decizie cu privire la instalare este ilegală”, spune Gligor.

„În goana după funcții, liberalii l-au ameninţat pe primarul comunei Păuliş, Ioan Turcin, încercând să-l instaleze cu forța pe reprezentantul lor. PNL recurge la şantaj şi ameninţări pentru a satisface interesele anumitor persoane și pentru a pune mâna pe banii cetățenilor din Păuliș. Liberalii au blocat, mai bine de o lună, majorarea salariilor angajaţilor din Primăria Păuliş, prin neprezentarea la şedinţe, ceea ce arată că acești consilieri nu sunt preocupați de soarta cetățenilor, ci doar de interesul propriu. Acum, apelează din nou la mijloace neortodoxe pentru a obţine anumite avantaje, chiar cu încălcarea legii“, a mai declarat Gligor.

  1. Trebuie respectata L.215/2001 fara prea multe abureli, sau pentru PSD nu trebuie nicio o lege.

    Raspunde
  2. nu respecta legea psd. ei sunt mai presus de lege.

    Raspunde
  3. Gligore i-ar ne minti,estiexpert in dezimformare .

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.