Mai multe articole din rubrica "" ↑

Iohannis a cerut Parchetului General să rezolve rapid dosarul în care Kovesi e acuzată de plagiat

Iohannis a cerut Parchetului General să rezolve rapid dosarul în care Kovesi e acuzată de plagiat

Președintele Klaus Iohannis a precizat că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede speța în care Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA, este acuzată de plagiat.

„În această chestiune am avut o discuție cu procurorul general, pe care l-am rugat ca, în virtutea atribuțiilor domniei sale, să se ocupe ca această cercetare să se facă cu celeritate”, a subliniat Iohannis.

Întrebat dacă se impune o demisie a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA, Iohannis a răspuns: „Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie atâta timp cât deocamdată cel puțin nu există niciun indiciu că ar fi un plagiat acolo. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură se poate relua discuția, dar deocamdată nu am motive de îngrijorare”.

Referitor la afirmațiile lui Traian Băsescu potrivit cărora Laura Codruța Kovesi i-ar fi amenințat cu arestări pe membri ai Guvernului dacă se reia cercetarea pe lucrarea sa de doctorat, Iohannis a spus: „Vreți să reiau expunerea cu fanteziile electorale (ale lui Traian Băsescu — n.r.). Nu am auzit niciodată ceva în acest sens și mi se pare total neverosimil”.

Sursa: Agerpres

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.