Panama Papers, o „campanie” internațională pentru a păta imaginea țării!?

Panama Papers, o „campanie” internațională pentru a păta imaginea țării!?

Cabinetului panamez de avocatură Mossack Fonseca, care s-a aflat în centrul unui imens scandal de evaziune fiscală dezvăluit de „Panama Papers”, a denunțat miercuri o „campanie” internațională pentru a păta imaginea țării, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cele 11,5 milioane de documente ale cabinetului Mossack Fonseca publicate în aprilie au scos la lumină modul în care acest cabinet de avocatură a înființat societăți offshore în întreaga lume, în unele cazuri pentru a facilita frauda fiscală sau comerțul ilicit.

„La șase luni după atacul coordonat de ICIJ (Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație), nici cabinetul de avocatură, nici colaboratorii săi nu au fost acuzați de nicio infracțiune, în nicio parte a lumii”, a subliniat Mossack Fonseca într-un comunicat.

„Este clar că intenția de a fura informații de la Mossack Fonseca a fost mai mult mediatică decât legală și că este vorba despre o campanie dăunătoare pusă la cale pentru a păta imaginea țării”, a adăugat documentul.

După izbucnirea acestui scandal, autoritățile din Panama au fost aspru criticate, în special de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), pentru că nu au acționat suficient împotriva evaziunii fiscale.

Sursa: Agerpres

Loading...

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.