Ion Stan: „PNL se preface că vrea două tururi”

Ion Stan: „PNL se preface că vrea două tururi”

Preşedintele Partidului Noua Republică filiala Arad, Ion Stan, consideră că PNL dă dovadă de ipocrizie solicitând premierului Dacian Cioloş să emită Ordonanţă de Urgenţă pentru alegeri locale în două tururi de scrutin. De fapt, spune Ion Stan, este doar un exerciţiu de imagine, liberalii dorind să păcălească „strada” pentru a-i atrage voturile.

„Alina Gorghiu îi dă zor cu modificarea Legii alegerilor locale prin Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât alegerile de primari să se desfăşoare în două tururi. În realitate, PNL ar fi putut să determine această modificare pe cale parlamentară, însă nu a dorit, motivând că nici măcar nu are rost să încerce, pentru că PSD are majoritate în Parlament. Lucrurile stau exact invers, pentru că, pe teme punctuale, cum este şi aceasta, UNPR, minorităţile şi independenţii votează cum le cere Iohannis, prinintermediul PNL. Preşedintele KJ (Klaus Johannis-nn) a promis străzii  şi nu numai că primarii vor fi aleşi în două tururi de scrutin, pentru ca şi partidele mai mici şi nou înfiinţate să aibă acces la competiţie. Ori KJ şi-a schimbat opinia, ori PNL i s-a opus, pentru a-şi păstra primarii pe care îi are la ora actuală, în cârdăşie cu PSD. Părerea mea estecă a doua variantă este valabilă”, spune Ion Stan.

Acesta nu crede că Guvernul Cioloş va emite Ordonanţa de Urgenţă, riscul de a supăra Comisia de la Veneţia fiind prea mare, însă nu exclude ca însăşi Comisia de la Veneţia să-şi dea acordul neoficial.

„Singura variantă ar fi ca premierul să discute cu Comisia de la Veneţia, iar aceasta să-şi dea acordul tacit pentru modificarea legii. Lucru pe care toate partidele de la locul doi în jos şi-l doresc, chiar dacă la mijloc sunt calcule legate de promovarea unor partide satelit ale PNL în zonele dominate până acum de PSD. Aşa, partidele care nu sunt sateliţi au, totuşi, o şansă, oricât de mică, conchide Ion Stan.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.