Ionel Ciupe, ATAC DUR la Patapievici: „Reprezintă o jignire gravă la adresa arădenilor”

Ionel Ciupe, ATAC DUR la Patapievici: „Reprezintă o jignire gravă la adresa arădenilor”

Prezenţa lui Horia Roman Patapievici la o manifestare culturală dedicată libertăţii, la Arad, reprezintă o jignire gravă la adresa arădenilor, având în vedere opiniile fostului şef al Institutului Cultural Român despre România şi români, consideră consilierul local municipal Ionel Ciupe, preşedinte al Organizaţiei Municipale a PLR.

„Promotorii acestei acţiuni spun că au făcut o selecţie «mai mult decât onorabilă» a invitaţilor la megamanifestarea culturală despre libertate. Pe aceasta cale îl rog pe Cătălin Lazurcă şi pe toţi cei de la Centrul Cultural Municipal să spună dacă sunt români şi, dacă da, le propun spre lecturare câteva citate din opiniile lui Patapievici. Atenţie, este ca şi la TV: urmează «imagini» nerecomandate românilor. «Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără şira spinării»; «Un popor cu substanţă tîrîtă. Oriunde te uiţi, vezi feţe patibulare, ochi mohorîţi, maxilare încrîncenate, feţe urîte, guri vulgare, trăsături rudimentare»; «Românii nu pot alcătui un popor pentru că valorează cât o turmă: după grămadă, la semnul fierului roşu»; «România este o limbă în care trebuie să încetăm să mai vorbim sau… să o folosim numai pentru înjurături»; «România are o cultură de tip second hand»”, a declarat Ciupe, citând din Patapievici.

„Atunci, mă întreb, pe bună dreptate: dacă România are o cultură de second hand, ce caută el la o manifestare culturală în oraşul Marii Uniri? O fi vorba doar despre umplerea buzunarului, operaţiune cu care s-a obişnuit pe când era şef la Institutul Cultural Român? Ca atare, le solicit organizatorilor manifestării culturale despre libertate să revoce invitaţia adresată lui Patapievici. Arădenii nu au nevoie să-i înveţe cineva că libertate înseamnă denigrarea României şi a românilor!”, a mai spus Ciupe.

Sursa foto: Facebook

  1. individul Patapievici ar trebui declarat persoana non grata! Insa in loc sa se recurga la aceasta noi il promovam si il imbogatim…oare cat mai dureaza pana noi romanii vom atinge limita suportabilitatii?

    Raspunde
  2. pregatiti ouale! 20 aprilie, 2015, 12:17 pm

    cum sa zica Patapievici asta asa ceva?INCREDIBIL! bun… de acord ca exista anumite specimene de romani care ne fac tara de ras, dar orice padure cu uscaciunile ei.Dar de aici si pana la a ne baga pe toti in aceasi oale e drum lung si necesita un tupeu nesimtit. Si acuma vine el imbracat in haine de mielusel sa ne invete despre libertate si traditii democratice? un ipocrit!

    Raspunde
  3. Patapievici presedinte! 20 aprilie, 2015, 12:34 pm

    deci eu nu sunt un mare patriot sau om de cultura dar asemenea vorbe si jigiri sunt de neiertat. ar trebui sa se faca politician cu tupeu asta hahahahaha. adica direct ca indirect a fost doar sponsorizat de baselu’.

    Raspunde
  4. O jignire la adresa aradenilor o reprezinti si tu TRASEISTULE ! Nu iti este rusine? Din pacate esti doar un mare mare IPOCRIT. Apropo tot mai crezi ca o sa-i fentezi pe PSDisti, precum te lauzi peste tot, sa te puna deputat?

    Raspunde
  5. Ciupe a încercat să readucă în memoria, (din păcate una scurtă) românilor cam cu ce vorbe acest individ se ”desfășura” cultural. În ceea ce-l privește, n-are decât să rămână în obsesia lui. Pe noi ne privesc banii din taxele locale plătite de noi și sunt dați cu atâta ușurință (asta e, dacă nu sunt bani personali) pe asemenea evenimente de un real prost gust. Sau poate nu mai înțelegem noi ce înseamnă cultură… Sau chiar e vorba de una bacteriană aflată din prisos în haznaua spre care și prin care scotocesc susținătorii pigmeilor din afișe. Iar în privința celuilalt filozof rămânem doar cu amuzamentul ”paharnicului de la Susa”, de această dată sub acoperirea colegilor din Uniunea scriitorilor. Tare bărbatul…doar că nu prea are leglegătură cu humanitatea.

    Raspunde
    • Cati bani ti.a dat traseistul de ciupe alaturi de care esti in partidul reformat, sa scri aceste randuri?

      Raspunde
    • uniti pentru scop comun 20 aprilie, 2015, 7:49 pm

      deci eu nu pot sa inteleg ce sunt cu rautatile astea? de ce deviati de la subiect si va pretati la jigniri? pana la urma ciupe asta a punctat o chestiune importanta si nu tine de politic…se pare ca tot am ramas intipariti in mental cu predispozitia la scandal, conflicte si rautati…si pacat ca ratam esenta. Si anume ca trebuie sa fim uniti indiferent de apartenentele politici in momente in care suntem insultati noi ca si comunitate romaneasca!

      Raspunde
  6. Dedicatie pt. ion.Ciupe primar!!!

    Raspunde
  7. Uitati o alta modalitate de a spala banii bugetului local! Chipurile vreti sa faceti aradenilor cultura democratica cu asemenea specimene carora nu le pasa cat negru sub unghie de romani

    Raspunde
  8. Mai vierme basisto-excrementist!!!aici se vorbeste despre grave jigniri aduse romanilor….si tu jegule il ataci pe Ionel Ciupe, ce dreak o fi in capaul tau….si ca sa il parafrazez pe Patapievici asta , raspunsul e fecale.

    Raspunde
  9. fratilor,mai sunt prosti care sa il sustina pe Patapievici?

    Raspunde
  10. cred ca aradenii ii trimit oua clocite la patapievici in loc de salutari.Sper sa nu aibe memoria scurta,daca revine la arad acest individ.Banuiesc ca locuieste prin vreo metropola? ca in romania ar insemna ca si el este second hand ca restul! sau el nu face parte? este din …. de print?

    Raspunde
  11. are dreptate Angela,nu merita nici numele sa-l asternem pe hartie,dar sa-l pronuntam!este un gunoi uman.la reeducare cu el

    Raspunde
  12. bine spus domnule Ciupe,sunte-ti singurul care aveti curajul sa spune-ti lucrurilor pe nume.nu avem nevoie in arad de asemenea specimene ca si patapievici.

    Raspunde
  13. Bine zice Ciupe,ma rog ca nu a protestat nimeni cu decernarea de la judet a utimului Securisto-Comunist,a lui Rodica Talmaciu astia din noul PnL asa zisi luptatori anti Comunistii!!!nimic …….

    Raspunde
  14. cit despre libertatea exprimata de patapievici si et comp.imi jignesc inteligenta vrb unor clasici.RUSINOS daca te iei de terminatia numelor sunt saraci Romani……

    Raspunde
  15. Mah baieti ciupiti pe creier, unde va mai duce centura politicii aradene dupa pntcd,urr,pnl, pnm, plr, pc…???
    Politica facuta doar pentru interese personale a familiei ciupe este o jignire la adresa aradenilor.

    Raspunde
  16. Alo,tu cel care scrii Ciupe=vanghelie , vad ca iti place cuvantul Centura , cu siguranta acolo esti tu conceput , din ce material ? cu siguranta second hand.

    Raspunde
  17. „uniti pentru scop comun” -ai dreptate,nu politicul trebuie pus pe primul loc,ci noi aradenii,romanii suntem insultati de acest bezevenchi.Si nu trebuie acceptat sa ne tina el prelegeri despre libertate,chiar el este cel mai potrivit? alti oameni de cultura nu avem?

    Raspunde
  18. Ciupe=vanghelie,sunt un pic chelos,am ceafa groasa si sunt suparat pe toti politicieni ca nu ma baga in seama! nu ma luati in serios ca nici eu nu ma iau prea tare.am facut sport si am crezut ca e deajuns sa ai muschi(chiar ii am – ii mai incord sa se vada din tricoul mulat).

    Raspunde
  19. pai,daca a recunoscut Ciupe=vanghelie,tre sa recunosc si eu ca suntem frati de cruce,cand scrie el,scriu si eu,chit ca nu stiu despre ce se vorbeste.dar asa m-am inteles cu ” muschi fara creier”(asa ii spun eu lui),mai ales cand vad numele de ciupe mi se face rosu in fata.

    Raspunde
  20. nu va mai legati de domnul ciupe, este unicul politician pe care l-a dat Aradul

    Raspunde
  21. In latrina cu spurcatul de Patavievici.

    Raspunde
  22. Bine zici Florine, in latrina cu amandoi.

    Raspunde
  23. nu a protestat nimeni din primarie,ca vine patapievici? sau ei nu au aflat? chiar il primesc cu bratele deschise dupa ce ne-a facut in tot felul?

    Raspunde
  24. dragilor sper ca v-au ramas oua rosi de la pasti,tinta soseste maine!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.