Performanță EXTRAORDINARĂ: România, în primele cele mai bune opt echipe DIN LUME!

Performanță EXTRAORDINARĂ: România, în primele cele mai bune opt echipe DIN LUME!

Echipa de tenis feminin a României a obținut o victorie uriașă în weekendul ce tocmai s-a încheiat, reușind performanța de a se califica în Grupa Mondială a FED Cup. România a trecut de formația similară a Canadei, pe terenul acesteia, cu scorul de 3 – 2 la general și revine după 16 în elita tenisului mondial. Sâmbătă, Alexandru Dulgheru (locul 69 WTA) a trecut de marea favorită Eugene Bouchard (locul 7 WTA), dar situația a fost egală pe tabelă după ce Francoise Abanda (locul 260 WTA) a învins-o pe Irina Begu (locul 33 WTA).

Duminică, în ultima zi a întrecerii, Alexandru Mitu a produs marea surpriză. Tânara jucătoare a intrat în ultimul moment pe teren în locul Irinei Begu și a reușit să o învingă cu scorul de 4 – 6, 6 – 4, 6 – 1 pe Eugene Bouchard. Punctul decisiv a fost obținut de Alexandra Dulgheru care s-a impus fără emoții cu scorul de 3 – 6, 7 – 5, 6 -2 în fața lui Francoise Abanda. Meciul de dublu s-a desfășurat fără nicio miză reală, iar perechea formată din Dabrowski/Fichman a trecut de dublul Olaru/Mitu în trei seturi scor 6 -1 , 4 – 6, 10 – 5.

Astfel, România a obținut calificarea în Grupa Mondială a FED Cup, iar pentru ajungerea în semifinale va trebuie să treacă de Germania, Italia, Rusia sau Cehia.

 

SURSĂ FOTO: NEAL TROUSDALE – WWW.OPENTENIS.RO

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.