IPOTEZĂ ŞOCANTĂ în cazul PRĂBUȘIRII avionului în Alpii Francezi. Ce se întâmpla, de fapt, în cabina piloţilor

IPOTEZĂ ŞOCANTĂ în cazul PRĂBUȘIRII avionului în Alpii Francezi. Ce se întâmpla, de fapt, în cabina piloţilor

Cauzele tragediei aviatice din Alpi rămân încă sub semnul întrebării, noi dezvăluiri au apărut, însă, dincolo de ocean.

Cotidianul New York Times, reluat imediat de întreaga presă, susţine că, în momentul prăbuşirii, pilotul ieşise din cabină şi nu mai putea intra. Pe înregistrare s-ar putea, chiar, auzi cum pilotul disperat încerca să spargă uşa cabinei.

Procurorii francezi au explicat, joi, că avionul Airbus A320 cu 150 de persoane la bord a fost prăbuşit în mod deliberat de copilot.

Copilotul era conştient în cabină, au argumentat procurorii, întrucât pe înregistrarea extrasă din cutia neagră se poate auzi cum respiră şi pentru că a efectuat mai multe manevre ce au provocat prăbuşirea avionului. Pilotul respira normal şi nu părea a fi panicat, însă nu a răspuns la niciun apel al controlorilor de trafic şi nici nu a emis vreun semnal SOS.

Dezvăluirea a fost făcută după ce a fost recuperată una din cutiile negre ale aparatului de zbor, cea care înregistrează toate convorbirile şi sunetele din cabina piloţilor. Anchetatorii francezi spun, însă, că mai au nevoie de timp ca să descifreze înregistrările.

Sursele oficiale arată că, deocamdată, cauzele prăbuşirii rămân necunoscute. Între timp, Angela Merkel, Francois Hollande şi Mariano Rajoy au fost la locul unde au pierit cele 150 de victime.

Cei trei lideri europeni au ajuns la locul unde a fost amplasată baza de operaţiuni a echipelor de salvare. Au survolat apoi cu un elicopter zona în care s-a prăbuşit aeronava Airbus A320. Atât Angela Merkel, cât şi Mariano Rajoy au lăudat eforturile depuse de autorităţile franceze pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale victimelor.

„Principala întrebare este: de ce niciun mesaj radio? De ce această tăcere, în tot timpul coborârii care a durat aproape zece minute?”, se întreabă jurnaliştii Le Monde.

Chiar dacă această versiune se confirmă, rămâne un mister de ce pilotul părăsise cabina şi de ce colegul său, rămas singur la manşă, nu-i deschidea uşa.

Foto: irishtimes.com

  1. Poate a trebuit s-a moara, cineva dintre pasageri…..?.Sa-u , pur si simplu , copilotul a vrut s-a se omoare…..!!!

    Raspunde
  2. Sunt un prost.Cum sa moara cineva din avion ca murea si pilotul.Scuzati ca bausem niste rachiu

    Raspunde
  3. Ai omorât limba română. Să, sau, să, ti-ai, etc. Vezi ca mai ai de muls niste boi

    Raspunde
  4. Le sug ….ca s-i asa sunt …bulangiu..!!!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.