ŞOCANT/ Copilotul A PROVOCAT INTENŢIONAT PRĂBUŞIREA avionului Airbus A320

ŞOCANT/ Copilotul A PROVOCAT INTENŢIONAT PRĂBUŞIREA avionului Airbus A320

Copilotul ar fi provocat intenţionat prăbuşirea avionului Airbus A320, aparţinând companiei Germanwings, arată primele rezultate ale anchetei, după audierea de către anchetatori a cutiei negre care înregistrează sunetele din cabina piloţilor.

Avionul, care călătorea de la Barcelona la Duesseldorf, s-a prăbuşit marţi, după o coborâre rapidă. Toţi cei 150 de oameni aflaţi la bord, călători şi membri ai echipajului, au murit.

Cea mai probabilă cauză a catastrofei aeriene din Alpii francezi a fost anunţată, joi, de procurori. Potrivit primelor informaţii, copilotul a provocat intenţionat prăbuşirea avionului, în timp ce pilotul era încuiat în afara cabinei. Cei doi piloţi vorbeau în germană. La sfârşitul zborului, a izbucnit şi alarma care indica apropierea de sol.

Informaţiile oficiale au fost anunţate după ce presa începuse deja să speculeze pe tema evenimentelor ciudate de la bordul aeronavei.

„La începutul zborului, se aude cum echipajul vorbeşte normal, apoi se aude zgomotul unuia din scaune care este împins înapoi, o uşă care se deschide şi se închide, zgomote care arată că cineva bate în uşa şi apoi nu mai este nicio conversaţie până în momentul prăbuşirii”, a precizat o sursă care cunoaşte conţinutul înregistrărilor şi a confirmat o informaţie publicată de jurnalul american New York Times.

O alta sursă a dezvăluit AFP că copilotul a intrat „recent în compania” germană Germawings (filiala a Lufthansa), „la sfârşitul lui 2013, cu câteva sute de ore de zbor la activ”.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.