Îți place să mănânci SEMINȚE SĂRATE? După ce vei citi asta, TE VEI GÂNDI de două ori înainte să le consumi!

Îți place să mănânci SEMINȚE SĂRATE? După ce vei citi asta, TE VEI GÂNDI de două ori înainte să le consumi!

Semințele de floarea-soarelui, prăjite și tăvălite bine prin sare sunt foarte gustoase, atât de gustoase încât creează chiar dependență. Acest lucru este dovedit de statisticile de la noi din țară care arată că românii consumă, în fiecare an, aproape 13.000 de tone de seminţe, clasându-ne pe locul al doilea în topul ţărilor cu cei mai mari consumatori.

Nutriţioniştii avertizează, însă, că acestea nu sunt bune deloc pentru sănătate. Ba mai mult, specialiștii pun explozia cazurilor de hipertensiune din ultimii ani în rândul tinerilor, pe seama consumului de alimente foarte sărate, printre care se numără și semințele.

Consumul de semințe sărate poate conduce la infarct, accident vascular cerebral sau cancer renal, rinichii find cei mai afectaţi de consumul excesiv de sare.

Cantitatea maximă de sare care este indicată a fi consumată pe zi este de 5-6 grame. Noi mâncăm, însă, până şi de până la 15 ori mai multă sare.

Pe de altă parte, seminţele prăjite cu sare, fie ele de floarea-soarelui ori de dovleac, sunt foarte toxice din cauza uleiurilor pe care le conțin și care, la temperaturi crescute, dezvoltă compuşi cancerigeni. Aceştia sunt extrem de toxici pentru ficat şi pot să crească riscul de cancer al colonului.

Foto: batesnutfarm.biz

  1. Bull stressul este cel mai mare dusman al sănătății.

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.