Iubești drumețiile în natură? Îmbină utilul cu plăcutul împreună cu Serviciul de Voluntariat Montan, în Munții Zărandului

Iubești drumețiile în natură? Îmbină utilul cu plăcutul împreună cu Serviciul de Voluntariat Montan, în Munții Zărandului

Un proiect frumos care a pornit din Arad acum se bucură de un real succes la nivel național. Este vorba despre marcarea traseelor montane, la inițiativa Serviciului de Voluntariat Montan.

Serviciul de Voluntariat Montan este devizia tehnică a Asociației Turistice Hoinarii Zărandului, în colaborare cu Serviciul Salvamont. Din iubire pentru natură și din grijă pentru drumeți a pornit această idee de marcare a traseelor din Munții Carpați. A început la nivel local, ajungând ca evenimentele să adune laolaltă persoane din toată țara.

„Pentru luna martie Serviciul de Voluntariat Montan vă invită la o acțiune de refacere a marcajului banda roșie în Munții Zărand. Ne propunem un segment a cărui parcurgere este de cca. 6 ore. Fără a avea altitudini mari, Munții Zărand pot fi alegerea ideală pentru o ieșire pe munte fara pretenții tehnice în lunile de primăvară și nu numai”, spun organizatorii.

Traseul este următorul: Creasta Principală a Muntilor Zărand – Vf. Debela Gora (558m)- Șaua Conopului – Vf. Ierița (617m)-Vf. Trei Holâmburi (610m)-Vf. Ivanița (707m) – Vf. Highiș (799m).

Evenimentul are loc în data de 13 martie.

Mai multe informații puteți obține pe pagina Serviciului de Voluntariat Montan și pe pagina evenimentului.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.