Iustin Cionca: „Aradul marchează 20 de ani de înfrățire cu județul Csongrad”

Iustin Cionca: „Aradul marchează 20 de ani de înfrățire cu județul Csongrad”

Aradul marchează 20 de ani de înfrățire cu județul Csongrad, din Ungaria.

Consiliul Județean Arad marchează 20 de ani de cooperare bilaterală între județele Arad și Csongrad, din Ungaria, dar și marcarea altor parteneriate internaționale ale județului, prin organizarea, în colaborare cu Centrul Cultural Județean, în perioada 21-23 iunie, unui eveniment de înaltă ținută: ,,Europa Regiunilor – Colaborare și coeziune între state UE și non – UE”.

Deschiderea evenimentului va avea loc la Consiliul Județean Arad, la ora 12.30, cu o expoziție dedicată Voivodatului Opole, urmată de un eveniment festiv, cu speakeri din Arad și Csongrad și o masă rotundă cu provinciile înfrățite cu județul Arad, pe tema cooperării și bunelor practici în regiuni. Ziua se va încheia cu un concert rock simfonic, pe Ștrandul Neptun.

Programul continuă sâmbătă, 22 iunie, cu evenimentul intitulat ,,Conferința provinciilor înfrățite”, unde șefii de delegații vor discuta viitoarele proiecte realizate împreună cu Consiliul Județean Arad. În aceeași zi, oaspeții vor vizita două obiective turistice importante ale județului, Mănăstirea Maria Radna și Podgoria Aradului.

Tot în cadrul evenimentului va fi reiterată dorința de continuare a cooperării între județul Arad și raionul Ungheni, din Republica Moldova. Acordul de înfrăţire, semnat în data de 26 mai 2011, oferă regiunii de la est de Prut şansa unor cooperări eficiente, concrete, menite să sprijine evoluţia regiunii spre standardele europene.

Cei 20 de ani de colaborare între județele Arad și Csongrad s-au concretizat în cadrul proiectelor Euroregiunii Dunăre-Criș-Mureș-Tisa (DKMT), care acoperă domenii precum sănătate, infrastructură, cultură, turism și economie.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.