Iustin Cionca, după întâlnirea cu parlamentarii: „Îmi doresc ca acest dialog să aibă o frecvenţă mai mare”

Iustin Cionca, după întâlnirea cu parlamentarii: „Îmi doresc ca acest dialog să aibă o frecvenţă mai mare”

Preşedintele Consiliului Judeţean, primarul Aradului, prefectul judeţului şi parlamentarii de Arad s-au întâlnit joi pentru discutarea proiectelor de dezvoltare a judeţului şi municipiului în următorii ani.

Prezentările administrației județene și municipale s-au concentrat pe zece direcţii:

– Buget

– Spitale

– Infrastructură rutieră

– Finanţări din fonduri europene şi naţionale

– Aeroport

– Turism (Staţiunea Moneasa)

– Investiţii ale localităţilor din judeţ

– Cultură (Centenarul Marii Uniri)

– Educaţie

– Necesarul instituţiilor subordonate

Fiecare parlamentar a primit o mapă cu prezentarea proiectelor şi necesarul financiar în vederea realizării obiectivelor pe termen scurt ale judeţului Arad. În discuţia de astăzi s-a pus accentul pe amendamentele cu care parlamentarii de Arad pot susţine proiectele municipiului şi judeţului. Prezentarea s-a încheiat cu o dezbatere, în care reprezentanţii administraţiei municipale şi judeţene au răspuns întrebărilor parlamentarilor.

„Îmi doresc ca acest dialog să aibă o frecvenţă mai mare, să devină obişnuinţă. Le-am propus parlamentarilor să ne întâlnim cât mai des pentru a dezbate proiectele Aradului şi a avea o reprezentare corectă la Bucureşti. Pentru noi contează, înainte de toate, creşterea calităţii vieţii în Arad, să dezvoltăm judeţul, aşa cum ne-am asumat. Îmi doresc ca următoarea întâlnire să fie pe domeniul medical, deoarece Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi tot ce înseamnă sănătatea publică la nivelul judeţului Arad reprezintă prioritatea Consiliului Judeţean. CJ Arad a suportat investiţiile necesare aducerii Spitalului Judeţean la parametri optimi: 16,5 milioane de euro. Pentru proiectele pe care le avem în sistemul sanitar arădean avem nevoie de încă 35 de milioane de euro şi pentru asta e nevoie de susţinerea tuturor reprezentanţilor arădenilor, la fiecare nivel” – a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.