Iustin Cionca, în RĂZBOI cu Bucureștiul: „Avem nevoie de legi care să ajute activitatea consiliilor județene, nu să o blocheze”

Iustin Cionca, în RĂZBOI cu Bucureștiul: „Avem nevoie de legi care să ajute activitatea consiliilor județene, nu să o blocheze”

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, insistă pe nevoia schimbării legislației pentru creșterea competențelor acordate consiliilor județene (care au mai puține atribuții decât primăriile de comună), referindu-se în primul rând la susținerea mediului de afaceri, agricultură și învățământul profesional.

„Lupta noastră este în primul rând cu Bucureștiul, pe care trebuie să îl convingem că avem nevoie de legi care să ajute activitatea Consiliilor Județene, nu să o blocheze. Avem nevoie de legi care, atunci când ni se transferă atribuții pe hârtie, să ne transfere și resursele necesare. Noi trebuie să avem legi care să ne ajute să punem la muncă fiecare «furnicuță» din regiunea noastră, nu să ținem unii oameni pe asistență socială, când ei sunt apți de muncă. Trebuie să avem legi care să ne permită ca atunci când un agent economic ne cere sprijinul, să i-l putem acorda, să nu lăsăm toată povara pe umerii investitorilor. Trebuie să avem legi care să ne permită să susținem nu doar învățământul special, pentru copiii cu deficiențe, ci și învățământul profesional care formează forța de muncă necesară afacerilor din județ. Trebuie să avem legi care să ne faciliteze relația cu agricultorii, să le putem fi un sprijin, nu doar un umăr pe care plâng atunci când se simt abandonați de funcționarii de la București”, a declarat Iustin Cionca.

Declarațiile președintelui Consiliului Județean Arad au fost făcute vineri, la întâlnirea președinților Consiliilor Județene din vestul României, eveniment organizat de Consiliul Județean Timiș, la Bazoșul Nou.

  1. DACA vrem sa ne dezvoltam atunci trebuie obligatoriu sa facem descentralizare

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.